AKP'den anket krizi sürüyor, Mehmet Özhaseki farklı oy oranı açıkladı

TAKİP ET

AKP'de anket krizi sürüyor. 3 isim 3 farklı anket sonucu açıkladı. Son olarak AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, partisinin oy oranının yüzde 37 ile yüzde 43-44 bandı arasında gidip geldiğini söyledi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen'in, parti oylarının düştüğünü söyleyerek "Yüzde 34-36 aralığında bir yerde seyrediyor" dedi. AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan ise "AKP'nin yüzde 40 oy oranı var. AKP yüzde 40'lar oranında açık ara önde" açıklamasında bulundu.

Şen ve Turan'ın anket açıklamasının ardından Mehmet Özhaseki de partisinin oy oranını açıkladı. Özhaseki, katıldığı canlı yayında partisinin oy oranının yüzde 37 ile yüzde 43-44 bandı arasında gidip geldiğini söyledi.

AKP'yi karıştıran anket! Yöneticilerden peş peşe açıklamalar geldi, tepki gösterdi

Özhaseki, konuyla ilgili şunları söyledi:
"Bizim seçmenimizde bazen, ara ara ekonomik gidişata bağlı olarak bir kırgınlığın oluştuğu oluyor. Çok şükür oyumuz yüzde 37’lerin altına hiç düşmedi. Yüzde 37 ile yüzde 43-44 bandı arasında gidip gelen bir oyumuz var. Bize kızan seçmen kenarda, kararsızda bekliyor. Bir başka partiyi tercih etmiyor.

Eğer bir başka partiyi tercih edecek olsaydı CHP, anketörlere ‘yüzde 30 olduk’ diye bas bas bağırırdı, yüzde 25’leri geçtikleri yok. Ortaya koydukları bir şey olmadığı için, millet bir de güvenmiyor. Ondan dolayı da zaten CHP’ye yönelmiyor. Bizim seçmenimiz ara ara bize kırılıyor ama gitmiyor. İşler düzelmeye başladığında da yavaş yavaş geldiğini görüyoruz.

Mesela asgari ücret açıklandığında yüzde 40 küsur bandındaydık. Şimdi bu enflasyonist ortamda birazcık daha iyileşsin durum, enflasyonu yüzde 10’un altına düşürelim, tek haneli rakamlara indirelim, milletin alım gücünü artıralım. Ki bunlar olacak Allah’ın izniyle, çok kısa sürede olacak. Biz yeniden yüzde 45’ler bandına doğru çıkarız diye ümit ediyorum."
 

akp anket seçim oy mustafa şen bülent turan mehmet özhaseki erdoğan parti