AKP'den Ahmet Davutoğlu'na tepki: "Tüm hayatımı CHP ile mücadeleyle geçirdim' diyordu!"

TAKİP ET

Muhalefet partilerin imzaladığı Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem çalışmasına ilişkin AKP'den yeni açıklama geldi. AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Ahmet Davutoğlu'na tepki göstererek "Ben bütün siyasi hayatımı CHP'ye karşı mücadele vererek geçirdim' diyordu, meze oldu" ifadelerini kullandı.

AKP Grup Başkanvekili Özkan, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Özkan, 28 Şubat'ta Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakatı'nı imzalayan 6 muhalefet partisi hakkında konuştu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na tepki gösteren Özkan, "Başbakanlık yapacaksın, sözüm ona yeri geldiği zaman 'Ben bütün siyasi hayatımı CHP'ye karşı mücadele vererek geçirdim' diyeceksin sonra da masanın üzerinde meze olacaksın" dedi.

Özkan, şu ifadeleri kullandı:
"CHP'nin kurmay zekasıyla onun öncülüğünde ve onun masasına meze olan diğer yeni yetme siyasi partiler ve yolunu kaybetmişleri görüyoruz. Açıkçası orada bir siyasi parti olarak vatandaşla gönül köprüsü kurmuş ve vatandaşımız nezdinde karşılığı olan herhangi bir siyasi partiden bahsetmek mümkün değil. Tebrik etmek lazım; bir ülkede başbakanlık yapacaksın, sözüm ona yeri geldiği zaman 'Ben bütün siyasi hayatımı CHP'ye karşı mücadele vererek geçirdim' diyeceksin sonra da CHP'nin kurmay aklıyla kurulmuş olan, Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'a düşmanlıktan beslenen masanın üzerinde meze olacaksın. Tabi ki sözümüz Ahmet Davutoğlu'na"

akp ahmet davutoğlu chp gelecek partisi cahit özkan parlamenter sistem