AKP'den açıklama: Oyumuz düşüyordu dolar olayından sonra yüzde 4 arttı!

TAKİP ET

7 liradan 18'e çıkan doların 12 liraya düşmesinin ardından AKP'nin oy oranlarında yaşanacak değişim merak ediliyordu. Konu hakkında AKP2den açıklama geldi. Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, "Ölçtük öncesi ve sonrasını. AKP'nin oyları yüzde 4 arttı" dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, "Kur korumalı TL vadeli mevduat" sisteminin ardından döviz kurlarında yaşanan düşüşün ardından partisinin oy oranı hakkında konuştu.

Şen, 7 liradan 18'e çıkan doların 12 liraya düşmesinin ardından oy oranlarındaki değişimi "Ölçtük öncesi ve sonrasını. AK Parti yüzde 35-36 seviyelerine düştü o süreçte. Şimdi yüzde 40'ın üzerine çıktı" ifadeleriyle açıkladı.

Şen, şöyle konuştu:
"Ölçtük öncesi ve sonrasını. Öncesi şöyle; AK Parti yüzde 35-36 seviyelerine düştü o süreçte. Şimdi yüzde 40'ın üzerine çıktı. 40 küsur. Bunu vatandaş hem ekonomik olarak hem siyasal olarak satın aldı demektir. Ama seçimde kaçtı, yüzde 42 küsur. Bak oraya çıkarmıyor. Gözlemliyor, bakıyor. Diyor ki; hemen destek yok. Bakıyor, 'bir dakika' diyor. 'Bakacağım' diyor. 'Çalışacak mısın, dediğinin arkasında duracak mısın? Benim cebime ne kadar girecek?' diyor."

"VATANDAŞ ÖNCE KENDİ CEBİNE BAKIYOR"
Seçmenin önce kendi cebine bakacağını söyleyen Şen, "Yeni Ekonomik Model, bireyin zenginleşmesi yani liberalizmin bireyinden bahsetmiyorum. Kendilik bilinci olan varlıktan bahsediyorum. O varlık gözlüyor. 'Benim cebime ne kadar para girecek' diyor. Seçmen önce cep ekonomisine bakar sonra mutfak ekonomisine bakar sonra da ülke ekonomisine bakar." diye konuştu.

akp dolar ekonomi oy seçim seçmen oy oranı mustafa şen