AKP'de laiklik ve Atatürk kavgası: Erdoğan'ın başdanışmanına sert sözler

TAKİP ET

"Ben solcu bir adamım. Atatürk benim kırmızı çizgimdir. Yeni anayasa da laiklik ve Atatürk üzerine kurulacak" açıklaması yapan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'a, AKP MKYK Üyesi Şamil Tayyar'dan sert tepki geldi.

Seçim tartışmalarıyla birlikte ekonomik kriz derinleşip vatandaşın belini bükerken, iktidar içinde de kavgalar yaşanıyor.

Geçtiğimiz hafta katıldığı bir televizyon programında "Ben solcu bir adamım. Atatürk benim kırmızı çizgimdir. Yeni anayasa da laiklik ve Atatürk üzerine kurulacak" açıklaması yapan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum’a, AKP MKYK Üyesi Şamil Tayyar'dan sert tepki geldi.

"BU NASIL BİR ŞIMARIKLIK"
AKP'li Tayyar, iktidar partisi içerisindeki 'yetki'nin altını çizerek karar organının, kendisinin de üyesi olduğu MKYK olduğunu belirtti. Tayyar, "AK Parti’nin bir lideri var. Karar organı MKYK var. Bir parlamento var. AK Parti’nin parlamentoda bir grubu var. Sanki hepsinin üzerinde, tek karar vericiymiş gibi hüküm cümlesi kuruyor. Bu nasıl bir özgüven? Nasıl bir şımarıklık?" ifadelerine yer verdi.

akp erdoğan şamil tayyar mehmet uçum anayasa