AKP'de Erdoğan'dan sonra en beğenilen isimler belli oldu! Sıralama dikkat çekti

TAKİP ET

Gezici Araştırma, dikkat çeken bir araştırma yayınladı. Araştırmaya göre partilerde genel başkanlardan sonra en beğenilen isimler belli oldu. AKP'deki isimler dikkat çekti.

Gezici Araştırma şirketi tarafından dikkat çeken bir araştırma yapıldı. 2 bin 368 katılımcı ile yapılan araştırmada vatandaşlara siyasi partilerde genel başkanlar hariç en beğenilen isimler soruldu.

Meclis'te bulunan 4 parti arasında AKP'den Süleyman Soylu, CHP'den Mansur Yavaş, MHP'den Semih Yalçın ve İYİ Parti'den Yavuz Ağıralioğlu partilerinde en beğenilen isimler oldu.

AKP'DE SIRALAMA
Araştırmaya katılanlardan yüzde 28.5'i Süleyman Soylu'yu beğendiğini ifade ederken yüze 21.4'ü Hulusi Akar'ı, yüzde 14.3'ü Ömer Çelik'i, yüzde 10'u Fuat Oktay'ı, yüzde 9.6'sı Murat Kurum'u, yüzde 5.3'ü de Mustafa Şentop'u beğendiğini ifade etti.

CHP'DE BELEDİYE BAŞKANLARI DAMGA VURDU
CHP içinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu dışında beğenilen isimlerin kim olduğuna ilişkin soruya ise katılımcıların yüzde 21,2'si Mansur Yavaş cevabını verdi. Katılımcılardan yüzde 18,1'i Ekrem İmamoğlu'nu, yüzde 13,4'ü ise Özgür Özel'i beğendiğini belirtti.

MHP'DE EN ÇOK BEĞENİLEN İSİMLER
MHP içinde ise katılımcılardan yüzde 15,2'si Edip Semih Şahin, yüzde 12,9'u Mevlüt Karakaya cevabını verdi. Katılımcıların yüzde 10,4'ü Sadir Durmaz cevabını verirken, aynı zamanda İzzet Ulvi Yönter, Muharrem Varlı, Erkan Haberal da beğenilen isimler arasında yer aldı.

İYİ PARTİ'DE BEĞENİLEN İSİMLER
İYİ Parti'de Genel Başkan Meral Akşener'in ardından en beğenilen ismin Yavuz Ağıralioğlu olduğu belirlendi. Ağıralioğlu'nu Müsavat Dervişoğlu ve Aytun Çıray izlerken, Bahadır Erdem dördüncü sırada yer aldı.

akp erdoğan süleyman soylu gezici araştırma chp iyi parti mhp en beğenilen isimler mansur yavaş ekrem imamoğlu