AKP, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aldığı oy oranını açıkladı

TAKİP ET

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, partisinin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oy oranını açıkladı. Şen, "Son 2 aydır AK Parti'nin oy oranı yüzde 40'ın üzerine oturdu. Cumhurbaşkanımız da yüzde 52 oy alıyor gözüküyor" dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, Siirt'te düzenlenen "2023'e Doğru Şehir Buluşmaları" programında partisinin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oy oranını açıkladı.

Parti olarak 2023 seçimleri öncesinde yaptıkları araştırmalar hakkında konuşan Şen, AKP'nin yüzde 40'larda olduğunu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ise yüzde 52 oy aldığını söyledi.

"BİLİMSEL VERİLERLE KONUŞUYORUM"

Şen, şu ifadeleri kullandı:

"Son 2 aydır AK Parti'nin oy oranı yüzde 40'ın üzerine oturdu. Fakat biz parti olarak bunu yüzde 45-46'ya çıkarabileceğimizi hesaplayabiliyoruz. Cumhurbaşkanımız da yüzde 52 oy alıyor gözüküyor. Cumhurbaşkanımızın da 55'in üzerine çıkabileceği aynı analizlerden ortaya çıkıyor. Yani yaptığımız araştırmalar, bilimsel çalışmalar bize önümüzde daha alınacak oylar olduğunu gösteriyor. Hem partimizi hem Cumhurbaşkanımızı, Cumhur İttifakı'nı yine 52-53'le değil, 55'le seçmek mümkün.

AK Parti olarak gençlerin birinci partisiyiz. Yüzde 40'a yaklaşıyor gençlerin oyu. Parti oyumuz 42, gençlerin oyu 38... Bu 38, AK Parti'yi takip eden iki partinin toplamı kadar neredeyse. AK Parti olarak, takip eden iki partiden daha yüksek bir oy oranına sahibiz. Gençlerin en beğendiği lider ve Cumhurbaşkanlığında da en yüksek oranda oy verdiği lider Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bilimsel verilerle konuşuyorum, öyle konuşmak gerektiğini de düşünüyorum"

AKP Erdoğan Cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan