Akit, yıllar sonra Elif Çakır'ın 'Kabataş yalanı'nı kabul etti!

TAKİP ET

Yeni Akit gazetesi, başörtüsünü çıkaran Karar gazetesi yazarı Elif Çakır'ı eleştirdiği haberinde Kabataş yalanını 8 yıl aranın ardından kabul etti. Akit, Elif Çakır ile ilgili haberinde 'Elif Çakır'ın Kabataş'tan sonra başörtüsü de yalan oldu' başlığı ile Kabataş yalanının provokatif haber olduğunu doğruladı. 

Kabataş yalancısı olarak kamuoyunda ismi çıkan eski AKP’li Elif Çakır, türbanını çıkarıp Karar gazetesinde yazmaya başlayınca Yeni Akit'in hedefi oldu. Akit, Çakır’ın 'Kabataş yalanını ortaya atarak provokasyona girişen isim' olduğunu duyurdu. 

Yeni Akit, “Gezi kalkışması sırasında 'Kabataş'ta başörtülü genç kadına 70 üzeri çıplak magandanın saldırdığını hatta üzerine bevlettiğini' iddia ederek provokasyona girişen Karar yazarı Elif Çakır’ın haber sitesindeki yeni hali dikkat çekti. Kabataş olayının ardından Çakır’ın başörtüsünün de yalan olduğu ortaya çıktı" ifadelerini kullandı.

YENİ AKİT YAZARI, KABATAŞ YALANI İLE ÖZGECAN’IN KATİLİNİ BİR TUTMUŞTU 
Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu ise o dönem, Kabataş’ta "belden yukarıları çıplak, ellerinde deri eldivenler, başlarında siyah bandanalar bulunan 80-100 kişilik grubun, başörtülü bir kadını dövdüğü ve üzerlerine idrarlarını yaptığı" yolundaki iddiaları çürüten MOBESE kayıtları ile Mersin’de vahşice katledilen Özgecan Aslan cinayetini kıyaslayarak “Katil zanlısı ’Ortada görüntü yok ki? Beni niye suçluyorsunuz?’ Ne diyeceksiniz?’ dese ne diyeceksiniz?” şeklinde yazı yazmıştı.  

Karahasanoğlu, yazısının devamında “Özgecan’ın cansız bedenini gözlerden kaçırırsanız olayın diğer ayrıntılarına gözünüzü kapatırsanız. Gerçekten de Suphi’yi aklayıverirsiniz. Gezicilerin yapmak istedikleri de bu.” sözleriyle Kabataş yalanını savunmuştu. 

NE OLMUŞTU?
Elif Çakır, Gezi Parkı olayları esnasında 1 Haziran 2013 tarihinde, dönemin Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu’nun gelini olan Zehra Develioğlu’nun “Kabataş İskelesi’nin önünde belden yukarısı çıplak, elleri deri eldivenli, başları bandanalı onlarca erkek tarafından yerlerde sürüklendiği, üzerine idrar yapıldığı” iddia etmişti. 

İddiaları öne sürdüğü dönem Star gazetesinde çalışan Çakır, iddiasının kamera görüntüleri ile yalanlanmasına rağmen ‘özür dile’ çağrılarına da cevap vermemişti.

akit kabataş kabataş yalanı elif çakır karar