Akit Yazı İşleri Müdürü: HDP'nin kapatılması kararı gereksizdir ve ağırdır!

TAKİP ET

Cumhuriyet ve Atatürk düşmanlığı ile bilinen Yeni Akit gazetesinin Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu, bugünkü yazısında HDP'nin kapatılması için açılan davayla ilgili "Kapatma kararı verilebilir, bence bu karar gereksizdir, ağırdır" dedi!

Cumhuriyet'e ve Mustafa Kemal Atatürk'e düşmanlığı ile bilinen Yeni Akit gazetesinin Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu, Anayasa Mahkemesi'ne HDP'nin kapatılması için yapılan başvuruyu değerlendirdi.

Karahasanoğlu, Anayasa Mahkemesi'nin HDP'nin kapatılması yönünde karar vermesi durumunda bu kararın "Gereksiz ve ağır" olacağını söyledi.

Karahasanoğlu'nun yazısı şöyle:
Dün Yargıtay Başsavcılığı kapatma davasını açtı..Anayasa Mahkemesi’nin de..  Dosyayı inceleyip.. HDP’ye yönelik bu dava, ilk kapatma davası olduğu için. Bence Hazine yardımının kısmen kesilmesi ile sonuçlandırılması gerekir. Ama diğer alternatif karaları da burada sıralayalım.. 1) Dava reddedilebilir.. 'İsnatlar yersiz' denilirse, dava reddedilecektir. 2) Kapatma kararı verilebilir.. Bence bu karar gereksizdir.. Ağırdır..  3) Hazine yardımının kısmen kesilmesi kararı verilebilir.. Bence bu yönde karar verilmesinde geç bile kalınmıştır.. HDP bu kararı çoktan haketmiştir.. PKK’lı teröristlere “Gerilla” diye tanımlama yapması, başlı başına bu karar için yeter sebeptir.. 4) Hazine yardımının tümü ile kesilmesi kararı verebilir..  Bence HDP hakkında verilecek bu yöndeki bir karar ağır olmamakla birlikte, doğru değildir. Çünkü Anayasa dört ayrı karar verme imkanı tanıdığına ve bunlar içinde iddiaların sübutu halinde 3 ayrı yaptırım mümkün iken, ilk açılan davada, en hafif ceza yerine yukardan bir ceza öngörülmesi, doğru olmayacaktır

 

 

akit ak parti erdoğan hdp dava parti kapatma