Akif Beki: "Sedat Peker'i konuşturacak gazeteci, Peker tarafından konuşturuluyor"

TAKİP ET

Karar yazarı Akif Beki, Sedat Peker'in Hadi Özışık ile yaptığı görüşmeyi ifşa etmesini köşesinde değerlendirdi. Beki, "Peker'i konuşturması gereken bir gazeteci, Peker tarafından kaydedilerek konuşturuluyor" dedi.

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, Sedat Peker'in Hadi Özışık ile yaptığı FaceTime görüşmesini ifşa etmesini köşesinde değerlendirdi. Peker'in ifşa ile yıkıcı bir darbe indirdiğini belirten Beki, "Peker’i konuşturması gereken bir gazeteci, Peker tarafından kaydedilerek konuşturuluyor. Kamuoyunu bilgilendirme görevini Peker’e devrediyor yani" ifadelerini kullandı.

Özışık'ın Peker ile Soylu arasında arabuluculuk yaptığını yalanlarken kendisini yaktığını söyleyen Beki, "Hala varsa yoksa derdi, üstlendiği rolün Bakan’la ilişkilendirilmesini önlemek. Kendi adı, mesleki itibarı ayaklar altına alınmış, umursamıyor" diye yazdı.

Beki'nin yazısı şu şekilde;
"Peker’i konuşturması gereken bir gazeteci, ifşalarının doğrusu yanlışıyla aydınlatılması için bastıracakken üstünü kapatmak için araya girmiş. Ve bunu doğrulamakta hiçbir sakınca görmüyor.

Kaydetmek üzere Peker’i konuşmaya ikna edecek gazeteci, Peker tarafından kaydedilerek konuşturuluyor. Kamuoyunu bilgilendirme görevini Peker’e devrediyor yani.

Hala varsa yoksa derdi, üstlendiği rolün Bakan’la ilişkilendirilmesini önlemek. Kendi adı, mesleki itibarı ayaklar altına alınmış, umursamıyor.

Bakan’dan habersiz, durumdan vazife çıkararak inisiyatif kullandığını açıklıyor.

“Peker’in yayınladığı videoların maksadını aşmaya başladığını düşündüğümden kendisini sakinleştirmeyi ve Türkiye’nin gündemini meşgul eden bu tatsız durumu nihayete erdirmesini sağlamaya çalıştım” diyerek tüm sorumluluğu üstüne alıyor.

Velinimetini kurtarmak için kendisini yakarken gazeteciliğini de feda etmesi takdire şayan değil mi (!)"

 

sedat peker hadi özışık süleyman özışık süleyman soylu ifşa görüşme