Akçakoca Müftüsü hakkında sıcak gelişme: Savcılık soruşturma başlattı

TAKİP ET

Sakarya'da camide vaaz verirken Selanik göçmenleri hakkında skandal sözler kullanan ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'u hedef alan Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu hakkında savcılık tarafından soruşturma başlatıldı.

Sakarya'da camide vaaz verdiği esnada Selanik göçmenleri ve Gezi Parkı direnişi ile söylediği sözler nedeniyle Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu hakkında Karasu Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Selanik göçmenleriyle ilgili olarak "Yüzde 90’ı Selanik göçmeni ve sabetayist. Ne demek sabetayist? Müslümanlığa girmiş gözüken Yahudiler. Aslında Müslüman değil" diyen Müftü Soytekinoğlu, konuşmasının devamında olayı, Gezi Parkı direnişine bağlayarak "İstanbul'da Gezi olaylarında otellerinde barındıran kimdi? Gene Yahudilerdi. Şu an bir şirketin bir takımın da başkanı"  ifadelerini kullanmıştı.

Görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından çok sayıda tepki gelmişti. Gelen tepkiler sonuç verdi. Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Karasu Cumhuriyet Başsavcılığınca da Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında, sosyal medya ve basında yer alan delillerin toplanmaya başlanıldığı Soytekinoğlu'nun da ifadeye çağırılacağı belirtildi.

Ali Koç'u hedef alan müftüden skandal sözler: Selanik'ten gelenlerin yüzde 90'ı sabetayist

Selanik göçmenlerini Sabetayist olmakla suçlayan Müftü hakkında soruşturma başlatıldı

Skandal müftü tedbiren görevden uzaklaştırıldı

 

müftü selanik sabetayisttir ali koç akçakoca müftüsü