Akaryakıta çifte indirim: Arefe günü benzin ve motorin fiyatlarına büyük indirim

TAKİP ET

Petrol fiyatlarının sert düşüşle 100 doların altına gerilemesinin ardından akaryakıtta çifte indirim bekleniyor. Sektör temsilcilerinden edinilen bilgiye göre benzin ve motorine indirim gelecek.

Brent petrol fiyatı sert bir düşüşle 100 doların altına geriledi. Bu düşüşün ardından akaryakıtta çifte indirim bekleniyor.

Sektör temsilcilerinden edinilen bilgiye göre bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorinin litre fiyatına 2 lira 9 kuruş, benzine ise 1 lira 82 kuruş indirim bekleniyor.

Otogaz LPG'de ise fiyat değişikliği beklenmiyor.

BENZİNDEKİ İNDİRİM İPTAL EDİLDİ, BAYRAMIN BİRİNCİ GÜNÜ MOTORİNE ZAM

Arefe günü (8 Temmuz) benzine yapılması beklenen 1 lira 82 kuruşluk indirim gerçekleşmedi. Bayramın birinci günü ise motorine zam bekleniyor.

Motorine bayramın birinci günü zam resmileşti: İşte yeni fiyatlar

YENİ FİYATLAR NE OLACAK?

Bu geceki indirimle birlikte motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul’da 24,55 TL’ye, Ankara’da ve İzmir’de 24,66 TL’ye gerileyecek.

Benzinin litre fiyatı ise yaklaşık olarak İstanbul’da 23,38 TL, Ankara ve İzmir’de 23,50 TL seviyesine düşecek.

DOLAR ARTMASA İNDİRİM MİKTARI FAZLA OLACAKTI

Hafta başında 113 dolar olan Brent petrolün varil fiyatı dün 100 dolar seviyesine gerilemişti. Bu gerileme, uluslararası motorin fiyatında düşüşü beraberinde getirdi. Dolar/TL kurunda dünkü yükseliş olmasaydı, indirim miktarı yaklaşık 30 kuruş daha fazla olacaktı.

Benzin Motorin akaryakıt dolar petrol fiyatları benzine indirim akaryakıt indirim indirim