Akaryakıt zamları her yanı etkiliyor: Toplu taşımalara benzin, motorin zamları gelmeye başladı

TAKİP ET

Türkiye'de akaryakıt fiyatlarına son 2 ayda yapılan zam yüzde 100'ü aştı. Benzin ve motorin fiyatları dolar kurunu aştı. Peş peşe gelen zamlar toplu taşımaya yansıdı. Isparta'da otobüs ücretlerine zam yapıldı.

Geçtiğimiz yılın son aylarına damga vuran akaryakıt zamları 2022'de de gündemde kalmaya devam ediyor. Yeni yılın ilk 20 gününde benzin, motorin ve akaryakıta büyük zamlar geldi. Akaryakıt fiyatları dolar kurunu aştı.

Peş peşe gelen zamlardan ulaşım sektörüde etkilendi. Toplu taşımalara 'akaryakıt' zammı gelmeye başladı. Isparta'da akaryakıt fiyatları, yedek parça ve lastik ücretleri, asgari ücret ve sigorta gibi gerekçelerle otobüs ücretlerine zam geldi.

Yapılan düzenleme ile birlikte Gülkentkartlı öğrenci ücreti 2.75 TL'den 3.75 TL' e, Gülkentkartlı tam ücret 3.25 TL'den 4,50 TL'ye çıkartıldı. Daha önce 3,75 TL olan paralı binişler 5 TL olurken, 1,5 TL olan aktarma 2'inci biniş 2 TL oldu.

AKARYAKITTA "GİZLİ ZAM" İDDİALARI
Akaryakıt fiyatlarındaki artış cep yakarken çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Ekonomi yazarı Metiner Sezer, akaryakıt dağıtım şirketlerinin benzin ve motorine 2'şer kuruşluk gizli zam yaptığını iddia etti.

Sezer paylaşımında, "Akaryakıt dağıtım şirketleri benzin ve motorine yeni zam yaptı. Kamuoyuna duyurulmadan yapılan gizli zamlar benzine ve motorine 2’şer kuruş yansıyacak" dedi.

akaryakıt toplu taşıma benzin motorin zam zamlar otobüs