Akaryakıt fiyatları sonrası gözler onlara çevrilmişti! Arabistan ve BAE veliaht prensleri, Joe Biden'la görüşmeyi reddetti!

TAKİP ET

ABD'nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal, çarpıcı bir haber yayınladı. WSJ, ABD Başkanı Biden'ın, Suudi Arabistan ve BAE veliaht prensleri ile görüşmek istediği ancak veliaht prenslerin reddettiği yazdı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle birlikte ABD'den ağır yaptırım kararları çıkmıştı. Peş peşe alınan kararlar ve işgal nedeniyle petrol fiyatları tavan yaptı, akaryakıt fiyatları fırladı.

ABD'nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal, ABD Başkanı Biden'ın Suudi Arabistan ve BAE veliaht prensleriyle Ukrayna konusunu ve benzin fiyatlarını konuşmak istediğini ancak veliaht prenslerin konuşmayı reddettiklerini yazdı.

WSJ'nin üst düzey ABD'li ve Suudi yetkililere dayandırdığı habere göre, Biden ile Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman ve Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed Bin Zayid Al Nahyan arasında telefon görüşmesi ayarlanmaya çalışıldı.

Yetkililer görüşmede Ukrayna'ya uluslararası destek verilmesi ve dünyada artan benzin fiyatlarının kontrol altına alınması konularının görüşülmesinin planlandığını belirtti. Ancak veliaht prensler, Biden ile görüşmeyi kabul etmedi.

PUTIN'LE GÖRÜŞTÜLER
Öte yandan WSJ'nin haberinde her iki veliaht prensin de Biden ile görüşmeyi reddettikten sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski ile telefonda görüştüğü anımsatıldı.

abd arabistan bae veliaht prens biden akaryakıt benzin motorin joe biden telefon görüşme ukrayna rusya putin