AK Partili meclis üyesi "Mamak Belediyesi'nde yolsuzluk tespit ettim" dedi, istifa etti!

TAKİP ET

AK Partili Mamak Belediyesi Meclis Üyesi Esra Yılmaz, 'Sayın Köse sizi Mamak Belediyesi'ndeki akraba çetenizle, maşalarınızla, teşkilattan üstün iş adamlarınızla baş başa bırakıyorum" diyerek partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Ankara’da AK Partili Mamak Belediyesi Meclis Üyesi olan Esra Yılmaz, bir video yayınlayarak partisinden istifa ettiğini açıkladı. Yılmaz, istifasına gerekçe olarak Mamak Belediyesi'nde yolsuzluk yapıldığını söyledi.  

"YOLSUZLUK TESPİT ETTİM "
Yılmaz, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’nin, kendisini 2019 yılında “Gönül Çarşısı” projesine koordinatör olarak atadığını ancak daha sonra özel kaleminin telefonuyla haber göndererek kendisini aniden izne çıkardığını söyledi. 

Sonrasında proje ile ilgili yaptığı araştırmaların sonucunda usulsüzlük bulduğunu söyleyen Yılmaz süreci böyle anlattı;
“20 Nisan 2020 tarihinde çarşıyla ilgili bir dosya hazırlamam gerektiğine karar verdim. Sorumlu mercilere bilgi vererek tüm personelleri gönül içersinde topladım. Projenin başından beri tıkır tıkır çalışan stok sisteminden veri alacakken sistemle oynandığı tespit edildi. Bunun üzerine manuel stok sayımı yaptırttım; ancak Özel Kalem Müdürü tarafından görevlendirilen personel dosya hazırlamamızı ısrarla engellemeye çalıştı. Tüm zorlamalarına ve engellemelerine rağmen bu kardeşiniz dosyasını tamamladı. Dosya tamamlanınca bana yapılan bu saldırıların nedenini anladım. Tespit etmiş olduğum usulsüzlük ve yolsuzluk bundan sonra yargının işi.” 

"BİZ KADINLAR SİYASETİ KIYAFETİMİZLE YAPMIYORUZ"
Yılmaz, Gönül Çarşısı projesindeki yolsuzlukları tespit etmeye çalışırken cenaze işlerinde çalışan bir personel tarafından fiziksel şiddete maruz kaldığını, personelin kıyafetlerine laf söylediğini, Murat Köse’nin ise bu personelin yanında durduğunu belirtti. 

Yılmaz, Murat Köse’ye  “Sayın Köse kıyafetimi sorgulayacak kadar ileri giden personelimizin yanında durdunuz. Biz kadınlar siyaseti kıyafetimizle yapmıyoruz. Zekamız ve bilgimizle yapıyoruz. Biz kadınlar sizin konu mankeniniz değiliz.” ifadeleri ile cevap verdi.

9 YILDIR ÜYE OLDUĞUM AK PARTİ’DEN İSTİFA EDİYORUM
Esra Yılmaz, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’ye seslenerek istifasını şu sözlerle duyurdu;

“Sayın Köse ben sizi tercihlerinizle baş başa bırakıyorum. Mamak Belediyesi‘ndeki akraba çetenizle, maşalarınızla, teşkilattan üstün iş adamlarınızla baş başa bırakıyorum. Yol yürüdüğüm değerli arkadaşlarıma hakkım varsa helal ediyorum. Dokuz yılımı verdim AK Parti’den işte bu yapıdan dolayı söz hakkım dahi gasp edildiği için istifa ediyorum.”

MURAT KÖSE, YILMAZ’IN KONUŞMASINI ENGELLEMİŞTİ
Mamak Belediyesi’nin Haziran ayı toplantısında, Murat Köse, konuşma dilekçesi verdiği halde Esra Yılmaz’a söz hakkı vermemişti. Yılmaz, “Siz benim konuşmamı nasıl engellersiniz” sözleri ile Köse’ye tepki göstermişti.

mamak belediyesi mamak istifa meclis üyesi murat köse yolsuzluk ak parti ankara