AK Partili Kemalettin Aydın'dan Süleyman Soylu'ya "Zehirleyin" önerisi!

TAKİP ET

AK Parti'nin Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kemalettin Aydın, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun hedef gösterdiği gazeteci için zehir ile öldürülmesini önerdi. 

Thodex'in sahibi Fatih Faruk Özer’in 2 milyar dolarlık vurgun ile yurt dışına kaçmasının ardından Özer’in, Soylu ile fotoğrafı gündeme gelmişti. Aynı fotoğrafta yer alan üçüncü kişinin de Süleyman Soylu’nun yeğeni olduğu ortaya çıkınca tartışmalar yeni boyuta taşındı.

Gazeteci Erk Acarer’in “Abi kardeş İngiltere’de dil eğitimi aldılar. Her gece kulüplerde, alkollü partilerde takılırlardı. Burada dinci orada cluber... Dayılarına çekmişler, o da DP yıllarında don alır, otel barından Miller içer partiye ödetirdi. Yalan, riya, sahtekarlık. Ne güzel şeysin Siyasal İslam” şeklindeki paylaşımının ardından Soylu’dan tepki gelmişti. Soylu, bahsedilen iki kardeşten birinin yurt dışına hiç gitmediğini öbürünün ise bir süreliğine kendisinin gönderdiğini belirttikten sonra “Senin gibi soytarılar için bunların hiçbir önemi yok.” dedi.

“ÇÖZÜM STRİKİN OLMALI”
Soylu’nun paylaşımının altında ise AK Parti'nin Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kemalettin Aydın’ın yorumu dikkat çekti. Aydın, Soylu’ya zehir önererek "Soyun ve sülalen ile gurur duyuyoruz sayın Soylu bakanım; paçana dalanların ödülü onlara cevap değil striknin (C²0 H²² N² O²) olmalı" dedi. 

Kişiyi acı çektirerek öldüren Strikn zehrinin, bir profesör tarafından bu şekilde kullanıma önermesi çok sayıda tepkiye yol açtı.

STRİKNİN NEDİR?
Nux vomica ağacından üretilen zehirli madde olarak tanımlanır. Organik hücreleri bozarak harâb eden zehirli madde hayvanların itlafında kullanılır. Hayvan hakları kuruluşlarının karşı çıksa da tıp alanında düşük mg dozlar halinde uyarıcı olarak da kullanlmaktadır. 

Zehirlenme belirtileri ortalama 20 dakika sonra  görülürken çok kusma, yorgun düşme, sırt ve bel ağrısı ile zehrilenme başlar.

soylu kemalettin aydın zehir doktor ilaç süleyman soylu ak parti