AK Parti "Yalan Üretim Merkezi" başlığıyla yayınladığı videoyu sildi

TAKİP ET

AK Parti, CHP'yi hedef aldığı "Yalan Üretim Merkezi" başlıklı videoyu yayından kaldırdı. Videonun "128 milyar dolar nerede?" sorusunun yeniden gündeme gelmesine neden olduğundan dolayı Erdoğan'ın talimatıyla silindiği iddia edildi.

AK Parti, "Yalan Üretim Merkezi" notuyla paylaştığı CHP'yi hedef alan 'çizgi film' videosunu sildi. Videonun kaldırılmasının ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tanıtım-Medya Başkanı Hamza Dağ açıklama yaptı. Tartışma konusu olan videonun, "128 milyar dolar nerede?" sorusunu tekrar gündeme getirdiği gerekçesiyle Erdoğan'ın talimatıyla kaldırıldığı iddia edildi.

"Yalan üretim merkezi" notuyla paylaştığı videoda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Sözcüsü Faik Öztrak hedef alınmıştı. "Devamı gelecek..." şeklinde biten çizgi filme CHP'den de yanıt gelmişti. CHP videoyu şu görselle yanıt vererek bitirdi;


"Haydi çıkar maskeni" ifadeleriyle paylaşılan görselde çizgi filmdeki karakterin maskesinin altından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yüzünün çıktığı görüldü.

AK Parti'nin paylaştığı çizgi film tweetine ulaşılmak istenildiğinde videonun silindiğine dair uyarı çıkıyor.


Videonun silinmesinin ardından  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tanıtım-Medya Başkanı Hamza Dağ'dan açıklama geldi. Dağ, "Siyasette yalanın ulaştığı boyuta dikkat çektik. Maksat hasıl oldu" dedi.

Dağ'ın açıklamasının tamamı şöyle:
"Siyasette seviyeli muhalefetin oluşması için AK Parti olarak bir adım attık. Siyasette yalanın ulaştığı boyuta dikkat çektik. Maksat hasıl oldu. Bundan sonrasında da bilgi ve belgeye dayalı, seviyenin korunduğu, aziz milletimize sadece gerçeklerle konuşacakları bir zemin istiyoruz. Çünkü biz sadece gerçeklerle konuşuyoruz."

ak parti chp video yalan üretim merkezi hamza dağ erdoğan