AK Parti'nin 7. Olağan Büyük Kongresi başladı! Erdoğan, partililere seslendi

TAKİP ET

AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi Ankara'da başladı. Kongrede '2023'e hazırlık' olarak ilan edilen yeni dönemin kadroları belirlenecek. İşte dakika dakika kongrede yaşananlar...

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, salon önünde sosyal mesafesiz şeklinde toplanan partililerini selamladı. Erdoğan, "Kar yağışının tüm mikropları temizlediği bu anlamlı buluşmada en kalbi duygularla selamlıyorum" dedi.

SAAT 10.41: Cumhurbaşkanı Erdoğan, salon önündeki partililerine seslendi.
Erdoğan, şöyle konuştu:
''Saygıdeğer kardeşlerim, sizleri böyle anlamlı bir buluşmada özellikle de kar yağışının tüm mikropları temizli bir anlamlı buluşmada en kalbi duygularla selamlıyorum. Biraz sonra 7. Olağan büyük kongremizi yapacağız. Şu ana kadar kurulduğumuzdan bu yana son olarak üye kayıtlarını istediğimde, üye kayıt sayımız 13 milyon 500 bine ulaştı.'

Dünyada böyle bir siyasi parti yok ve hamdolsun 1 milyonu aşkın genç üyesiyle yaklaşık 5 milyonu aşkın kadın üyesiyle ve bunun dışında ana kademe üyesiyle dünyada bir başkası yok.

75 kişilik bir MKYK ile yola devam edeceğiz. Yedek diye bir ifade var o da 35 kişi, onlar da aynen 35 kişiyle beraber çalışacaklar asıl üyeler gibi.

Malatya, kayısılar ne alemde? İyi mi? Maşallah. Adıyaman, ne alemdeyiz? Dik duruyor muyuz? Afyonkarahisar ne alemdeyiz? Maşallah, Allah yar yardımcımız olsun.

SAAT 10:37: Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongre alanına geldi.

SAAT 10:34: Kongrede, divan başkanı ve divan üyelikleri seçiminin liste yöntemine göre, birlikte ve aynı anda yapılması teklif edildi. Teklifin kabul edilmesinin ardından, divan başkanı ve üyeleri belirlendi. Divan Başkanlığına Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz seçildi.

"GENEL BAŞKANVEKİLLİĞİ 2'YE ÇIKIYOR"
SAAT 10:19: AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, kongrede yapılacak tüzük değişikliğiyle genel başkanvekili sayısının 2'ye çıkarılacağını bildirdi

erdoğan ak parti ankara kongre