AK Parti kongrelerine ilişkin konuşan bakan Koca: "Bu konuyu gündemde tutmanın kimseye faydası yok"

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüse rağmen kalabalık manzaraların oluştuğu AK Parti kongrelerine yönelik eleştirilerle ilgili olarak "Bu konuyu gündemde tutmanın kimseye faydası yok. Buradan ayrıcalık hikayesi çıkarılmamalı" dedi. Bakan Koca, Covid-19 ile ilgili mutasyonun her geçen gün arttığını belirtirken, Ramazan'da teravih namazlarının 'hassasiyet gösterilerek, tedbirler alınarak kılınmaya devam edileceğini' söyledi.

Sağlık Bakanı Koca, TBMM'de gazetecilerin lebalep yapılan AKP kongreleriyle ilgili sorularını yanıtladı. Koca, AKP kongreleri ile ilgili yorumlar için şöyle konuştu:
"Bu konuyu gündemde tutmanın kimseye faydası yok. Çünkü bugüne kadar bilgilendirmelerimiz, Bilim Kurulu üyelerimiz dahil, kapalı ortamlarda virüsün bulaştığını biliyoruz. Yakın temasla virüsün bulaştığını biliyoruz. Bu bilgilendirmede değişiklik söz konusu değil. Dolayısıyla herkesin bu mücadelede üzerine düşen sorumluluğun gereğini yapması gerektiği kanaatindeyim. Buradan ayrıcalık hikayesi çıkarılmamalı.”

"MUTASYONLU VİRÜS ŞU AN TÜRKİYE'DE YÜZDE 75'LERE ULAŞTI"
Sağlık Bakanı Koca, bir başka soru üzerine Covid-19'un mutasyonunun her geçen gün arttığını belirterek, "Bütün illerimizde mutasyonlu virüs var. Mutasyonun Türkiye'deki oranı şu anda yüzde 75'lere ulaştı. Mutant giderek arttığı için, ağırlıklı İngiliz varyantı olduğu için ve bulaştırıcılığı da fazla olduğu için bu dönemde bizim kapalı, kalabalık ortamlardan ve özellikle yakın temastan uzak durmamız gerekiyor. BioNTech-Pfizer aşısı muhtemelen önümüzdeki birkaç gün sonra başlayacak. Lojistikle ilgili hazırlıklar tamamlandı" dedi.

Bakan Koca, "Türkiye'ye şu ana kadar 2 milyon 800 bin BioNTech aşısı geldiğini belirtirken, vatandaşların aşı seçme şansının olacağını söyledi.

"TERAVİH NAMAZLARI, HASSASİYET GÖSTERİLEREK, TEDBİRLERLE KILINMAYA DEVAM EDİLECEK"
Fahrettin Koca, bir başka soruya karşılık olarak da Ramazan’da teravih namazlarının yasak olmayacağını ifade ederken, "Ama özellikle bu noktada hassasiyet gösterilerek, tedbirler alınarak kılınmaya devam edilecek. Diyanet İşleri Başkanımızın da bu konuyla ilgili zaten açıklamaları olacak ama toplu organizasyonlar, iftar ve sahur gibi dün Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı şekliyle yasaklandı" diye konuştu.

İşte konuşmaya ait bir bölümü:

ak parti kongre sağlık bakanı lebaleb koronavirüs risk haber sağlık fahrettin koca