AK Parti kongre salonunun önünde dev kalabalık! Ankara'da koronavirüs tehlikesi

TAKİP ET

Koronavirüs salgınında vaka sayısının 26 bini, vefat sayısının 130'u aştığı günlerde AK Parti 7. Olağan Kongresi'ni binlerce kişiyle yapacak. Türkiye'nin her yerinden otobüslerle gelen binlerce kişinin Ankara'daki kongre salonu önündeki kalabalık, koronavirüs tedbirlerini hiçe saydı.

Koronavirüs salgını döneminde yaptığı “lebaleb” kongrelerle tepki çeken AK Parti’nin 7. Olağan Büyük Kongresi bugün Ankara’da yapılacak. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın kabine değişikliği yapması beklenen kongreye katılmaları için Türkiye'nin dört bir yanından otobüslerle Ankara’ya götürülen partililerin maskesiz ve sosyal mesafesiz görüntüleri tepkilere neden olmuştu.

Ankara'ya gelen AK Partililerin kongre salonu önündeki devasa kalabalığı dikkat çekti. Gece saatlerinde Başkent'te etkisini gösteren kar yağışına rağmen binlerce partili, kongre salonu önünde sosyal mesafesiz şekilde toplandı.

Vaka ve vefat sayılarının arttığı dönemde, AK Parti'nin tedbirleri hiçe sayarak gerçekleştireceği kongre salonunun önü bu şekilde görüntülendi:



AK Parti kongresi için Diyarbakır'dan Ankara'ya yola çıkan otobüsler böyle görüntülenmişti. Pandemiye rağmen sadece Diyarbakır'dan 40 otobüs dolusu partilinin yola çıktığı öğrenilmişti.

ankara koronavirüs vaka