AK Parti, Dünya Kupası için Katar'a polis gönderecek

TAKİP ET

AK Parti hükümeti, 2022 Dünya Kupası'nın oynanacağı Katar'a aralarında çevik kuvvetin de olduğu polis gücü gönderecek.  CHP'li Ünal Çeviköz, "Katar'ın jandarmalığını Türkiye yapıyormuş gibi bir izlenim ediniyorum" diyerek tepki gösterdi.

Katar'da oynanacak olan 2022 Dünya Kupası'yla ilgili çarpıcı bir gelişme yaşandı. AK Parti hükümeti, Dünya Kupası’nda güvenliğin sağlanması için Katar’a çevik kuvvetin de içinde bulunduğu polis kuvveti gönderecek.

Kanun teklifi, geçtiğimiz gün TBMM Dışişleri Komisyonu'nda görüşülerek kabul edildi. Komisyonda açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, 2022 Kasım-Aralık aylarında düzenlenecek turnuvaya gönderilecek polis sayısının protokolle belirlenerek TBMM’nin onayına sunulacağını söyledi.

KATAR'DA 700 TÜRK ASKERİ VAR!
Cumhuriyet'in haberine göre; CHP’li Ünal Çeviköz, Katar’la mevcut güvenlik işbirliği anlaşması kapsamında ülkede 700 Türk askerinin bulunduğunu belirterek, “Katar’ın jandarmalığını Türkiye’nin askerine ve Türkiye’nin Emniyet görevlilerine veriyormuşuz gibi bir izlenim ediniyorum. Doğru bulmuyorum” dedi.

CHP’li Utku Çakırözer de Katar’la ilgili Tank Palet Fabrikası ve Kanal İstanbul’la ilgili alım satımları anımatarak “Nedir bu ülkeyi özel yapan” diye sordu.

katar polis türkiye çevik kuvvet dünya kupası