AK Parti'den 'lebalep' kongre açıklaması: Yapılması gerekiyordu, yaptık!

TAKİP ET

AK Parti'nin binlerce kişinin tıka basa doluşarak yaptığı kongrelerine açıklama geldi AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, 'lebalep' kongrelere ilişkin olarak, "O günkü şartta yapılması gerekiyordu onu yaptık" dedi.

AK Parti'den tepki çeken kongreler hakkında açıklama geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, koronavirüs salgınındaki vaka sayılarının artmasında etkili olan parti kongreleri için "O günkü şartta yapılması gerekiyordu onu yaptık" dedi.

Binlerce hatta on binlerce insanın kapalı alanda toplanmasına sebep olan AK Parti kongreleri için Elitaş, "Kongreler öncesinde test yaptırdık. Salgında etkisi ne kadar oldu? Eleştirilebilirler. O günkü şartta yapılması gerekiyordu onu yaptık" ifadelerini kullandı.

Elitaş'ın açıklaması şöyle:
"Eskiden üç dört günlük kuluçka süresindeki yayılma hızı şu anda çok hızlı bir hale geldi. Çok yüksek olduğu dediğimizde yüzde 20'lere yaklaşmıştı. Şimdi 300 bin test yapıyor, 40 bin vaka sayısı çıkıyor. Aynı oran devam ediyor.

Test sayısı çoğaldığı için vaka sayısı da çok çıkıyor. Şu anda demek ki 500 civarında taşıyıcı insan var. Onun için kapanmaya ihtiyacımız var. Kongreleri yaparken salgında iyiye doğru gidiş şeklinde görmüştük süreci. Kongreler öncesinde test yaptırdık. Salgında etkisi ne kadar oldu? Eleştirilebilirler. O günkü şartta yapılması gerekiyordu onu yaptık."
 

'Lebaleb kongreler' meyvesini verdi: Yeni vaka sayısında Avrupa birincisi olduk!

AK Parti kongrelerine ilişkin konuşan bakan Koca: Bu konuyu gündemde tutmanın kimseye faydası yok

Lebaleb kongreye katılan AK Partili vekil koronavirüse yakalandı!

lebalep ak parti kongre erdoğan akp koronavirüs vaka