AK Parti'de Sedat Peker telaşı!

TAKİP ET

Yakın bir zamana kadar Erdoğan için meydanlarda oy isteyen ve Erdoğan ile fotoğraflar veren Sedat Peker'in AK Parti'yi hedef alan açıklamaları sonrası ortalık karıştı. Peker ile fotoğrafı olan, Peker'i öven tweetler atan AK Partililer paylaşımlarını silmeye başladı.

AYKIRI / HABER MERKEZİ

Sedat Peker’le ilişkisi bilinen Ak Partili isimler geçmişlerini silme yarışına girdiler. Peker’le olan ilişkilerini örtmeye çalışan bu isimlerin eski paylaşımları ise özellikle sosyal medyada oldukça ilgi gördü. 

Özellikle, Pelikan adı verilen grupla yakınlığı bilinen Ersoy Dede’nin Peker için geçmişte sarf ettiği övgü dolu sözler hala hafızalarda. Dede’nin TRT Haber’de Peker’e yapılan operasyon haberini sunması da oldukça ilgi çekmiş, Peker, Dede’yi “Vefayı unutan bir zavallı” şeklinde tanımlamıştı.



Peker sevgisini saklamayan bir diğer isim olan Fatih Tezcan’ın ise sessizliğini koruduğu görüldü. Peker’le aynı karede fotoğrafları ve sosyal medya paylaşımları olan Tezcan’ın geçmişte Peker’le ilgili iddialara “iftira” şeklinde cevap verdiği ortaya çıktı.



Sedat Peker’le kameralara poz vermiş bir başka isim de Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak. Yeni Akit Gazetesi’nin 2016 yılında düzenlediği iftar davetine katılan Peker, Eski Rize Milletvekili Şevki Yılmaz ve Abdurrahman Dilipak ile birlikte görüntülenmişti.



VEKİL, BELEDİYE BAŞKANI, PARTİ YÖNETİCİSİ
Peker’le ilişkisi olduğu bilinen bir başka isim de Eski Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk. Peker ile hemşerilik bağı da bulunan Külünk’ün, Peker’le birlikte bir çiftin nikah şahitliği yaptığı görüntüler bulunuyor. Ayrıca Peker’in son yayımladığı videoda “Yanıma geldi” şeklinde hitap ettiği kişinin Külünk olduğu Feyzi İşbaşaran tarafından açıklanmıştı.

Peker’in aynı karede yer aldığı bir diğer isim ise Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok. Fotoğraflarının hala belediyenin resmi sitesinde yer aldığı 2019 yılında gerçekleşen ziyaret, yine Keçiören Belediyesi’nin resmi Twitter hesabından da duyurulmuştu. Peker, Altınok için ''Turgut Altınok Başkan Türk İslam Davası'nın yetiştirdiği en büyük değerlerden bir tanesidir.'' şeklinde ifadelerle Altınok’a övgüler yağdırmıştı.



Peker’le ilişkisi olan diğer Ak Partili isimler de Antalya’dan. 2019 yılında Edirne’de düzenlenen Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde altın kemeri kazanan Antalya Büyükşehir Belediyesi Başpehlivanı Ali Gürbüz’ü ziyaret eden Peker’e, bu sırada bazı Ak Partili isimler de eşlik etmişlerdi. Ziyaret sonrasında Peker’in paylaştığı fotoğrafta Ali Gürbüz ile birlikte Ak Parti Muratpaşa İlçe Başkan Yardımcısı Muammer Ak ile AK Parti Antalya İl Başkan Yardımcısı Fatih Kabadayı’nın de olması dikkat çekmişti.

a

Ayrıca Peker’in 2015 yılında AK Parti Marmaraereğlisi eski İlçe Başkanı Battal Aydın'ın kızının nikah şahidi olduğu da öğrenildi. 



A Haber, Akit TV ve Beyaz TV ekranlarındaysa Peker hakkındaki övgü dolu sözler sarf edilmiş, Peker bir vatansever olarak tanıtılmıştı.

sedat peker ak parti fatih tezcan abdurrahman dilipak ersoy dede a haber erdoğan