Aile Bakanlığından Eda Nur Kaplan açıklaması

TAKİP ET

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, polise tecavüze uğradığını söyleyerek şikâyette bulunan ancak kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu belirttiği kişilerin serbest bırakılmasıyla yaşamını sonlandıran Eda Nur Kaplan ile ilgili olarak yaptığı açıklama yaptı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca yapılan açıklamada soruşturma evresinin yakından takip edildiğini açıklandı. 

Eda Nur Kaplan, 30 Temmuz tarihinde 2 kişinin cinsel saldırısına uğradığını bildirip şikayetçi oldu. Kaplan’ın şikâyeti üzerine gözaltına alınan şüpheli Mehmet A. sorgusunda Yusuf G.’nin de adını verdi. Şüpheli Mehmet A.’nın emniyetteki ifadesinde yeterli delil bulunamadı.

Delil yetersizliği sebebiyle şüphelinin serbest bırakıldığını öğrenen 18 yaşındaki Eda Nur Kaplan, 15. katta bulunan evinin balkonundan atladı. Şüphelilerin serbest kalması sonucu yaşamına son veren 18 yaşındaki genç kız için, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıklama yaptı. 

Eda Nur Kaplan'ın intiharına ilişkin olarak açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, "07.08.2021 tarihinde intihar ederek hayatını kaybeden Eda Nur Kaplan’ı intihara sürükleyen süreç ve ölümüyle ilgili soruşturma evresini yakından takip ediyoruz. Kamu davası açılması halinde de davaya müdahil olarak hukuki süreçte bizzat bulunacağız" ifadelerini kullandı.

aile bakanlığı bakanlık eda nur kaplan intihar