Aile bakanlığı ile jandarmadan ortak protokol

TAKİP ET

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Jandarma Genel Komutanlığı ile kadına şiddete karşı protokol imzalandığını açıkladı. Protokol kapsamında Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ilişkin tutulan veriler paylaşılacak.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Jandarma Genel Komutanlığı ile kadına yönelik protokol imzalandığını açıkladı. Protokol kapsamında ve Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ilişkin tutulan veriler paylaşılacak.

Protokolün, 25 Kasım 2019 yürürlüğe giren Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı’nda yer alan faaliyetler kapsamında imzalandığını kaydeden Selçuk; “Protokol ile; 6284 Sayılı Kanun Kapsamında Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddet Olayları Kayıt Formu ve 6284 sayılı Kanun kapsamında verilen tedbir kararlarına ilişkin veriler İl Müdürlüklerimiz ve ŞÖNİM’ler ile anlık olarak paylaşılacak” dedi.

Bakan  Selçuk,  protokolün imzalanması ile birlikte jandarma bölgelerinde başvuruda bulunan mağdurlara ulaşma süresini kısaltmayı ve korumanın etkinliğini artırmayı hedeflediklerini de kaydetti.

 

aile sağlık jandarma protokol