Ahmet Takan'dan çarpıcı iddia: Hulusi Akar ve Süleyman Soylu arasında 'Jandarma' gerginliği

TAKİP ET

Korkusuz yazarı Ahmet Takan, bugünkü köşesinde çarpıcı bir iddiada bulundu. Takan, Hulusi Akar ve Süleyman Soylu arasında 'Jandarma' gerginliği yaşandığını yazdı.

Korkusuz gazetesi yazarı Ahmet Takan, bugünkü yazısında Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında çarpıcı bir iddiada bulundu. Takan, Soylu ve Akar arasında gerilim yaşandığını söyledi.   "Ankara’nın derin koridorlarından bir kulis notu aktarayım" diyerek Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasındaki çekişmeyi yazan Korkusuz gazetesi yazarı Ahmet Takan, "Savunma Bakanı Hulusi Akar, Jandarma Genel Komutanlığı’nın Bakanlığına bağlanması için yoğun gayret gösteriyormuş. Bu yüzden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile bugünlerde arası iyi değilmiş. Düğümün çözülmesinde MİT Başkanı Hakan Fidan’ın net tavrı etkili olacakmış…" diye yazdı.

Ahmet Takan iddiayı şöyle anlattı:  "Sarayın, Sedat Peker videoları yüzünden nabzını tutmaya çalışırken ilginç de havadisler kulağıma geldi. Saraydaki iktidar kapışmasının bir parçası mı, bilemem ama duyduklarım çok önemli. Şöyle;   Savunma Bakanı Hulusi Akar, bir süredir, Tayyip Erdoğan’a Jandarma Genel Komutanlığı’nın tekrar Savunma Bakanlığı’na bağlanması için baskı yapıyormuş. Denilen o ki, Erdoğan bir ara Akar’ın bu talebini neredeyse kabul etme noktasına gelmiş. Ancak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Erdoğan’a Jandarma’nın İçişleri Bakanlığı’ndan alınarak tekrar Savunma Bakanlığı’na bağlanmasının sakıncalarını gidip gelip anlatmış. Soylu, epey bir dil dökerek Erdoğan’ı ikna etmiş.   Ha, bir de…   Tayyip Erdoğan’a çok yakın 2 isim haftalık çalışma saatlerinin nerdeyse yarısını Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı’nda geçiriyormuş… Biri ta en başından beri hem başdanışman olan (şu anda AKP milletvekili) isim ile diğeri AKP’nin çok tanıdık Genel Başkan Yardımcısı isim, Erdoğan tarafından özel görevlendirilmiş…   Çok merak ediyor ve soruyorum;   -Askeri ve savunma konularına zerre kadar kafalarının basmadığını bildiğim bu isimlerin Savunma Bakanlığı’nda mesai harcamalarında amaç ne?..   -Çok önemli askeri bir projede Hulusi Akar’a danışmanlık hizmeti mi veriyorlar?..   -Yoksa, Hulusi Akar, Tayyip Erdoğan ile görüşme fırsatı bulamıyor da, onlar vasıtasıyla mı konuşuyor?.."

ahmet takan süleyman soylu hulusi akar jandarma