Ahmet Özal siyasete dönüyor iddiası: Genel Merkez için yer bakıyor, partinin adı belli oldu

TAKİP ET

Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal'ın siyasete döneceği iddia edildi. İlk Parti'yi devralacağı ve ismini TEK Parti olarak değiştireceği belirtilen Özal'ın Genel Merkez için bina baktığı öne sürüldü.

Tansu Çiller'in ardından Ahmet Özal'ın da siyasete dönmeye hazırlandığı iddia edildi. AKP'nin kontrolündeki Sabah gazetesinin yazarı Yavuz Donat, Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal'ın parti kurmak için çalışmalara başladığını iddia etti.

"TEK PARTİ"
Özal'ın Eski Anavatan Partisi (ANAP) Milletvekili Süleyman Yağcıoğlu'nun genel başkanlık yatığı İlkeler ve Değerler Partisi'ni (İLK Parti) devraldığı öne sürüldü. Bir süre önce İLK Parti'nin adını "TEK Parti" olarak değiştirdiği ifade edilen Özal'ın şimdi de Ankara'da genel merkez arama çalışmalarına başladığı belirtildi.

Sabah gazetesi yazarı Yavuz Donat da söz konusu iddiaları bugünkü kçşesine taşıdı. Donat, Ahmet Özal ile cumartesi günü Ankara'da karşılaştığını ve Özal'ın Tek Parti için genel merkez baktığını yazdı.

3 AY SONRA KONGRE
Donat yazısının devamında Özal'ın kendisine, 3 ay sonra kongre yapacaklarını ve parti kadrosunda eski bürokratların olacağını söylediğini aktardı.

"BÜYÜK İLGİ GÖRÜYORUM"
Donat'a yurt içinde sürekli gezdiğini ve çeşitli temaslarda bulunduğunu anlatan Özal, "Büyük ilgi görüyorum. Babamı anlatan, babamla anısı olan insan o kadar çok ki." ifadelerini kullandı.

ahmet özal turgut özal tansu çiller tek parti iktidar hükümet