Ahmet Davutoğlu ile genç arasında dikkat çeken diyalog: "Engellendiniz ama geç fark ettiniz"

TAKİP ET

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Kocaeli'de vatandaşların sorularını yanıtladı. Davutoğlu, ile genç bir vatandaş arasındaki diyalog dikkat çekti. "Engellendik" diyen Davutoğlu'na genç vatandaş "Engellendiniz ama biraz geç fark ettiniz" diye yanıt verdi.

Kocaeli’de basın mensupları ve vatandaşlarla bir araya gelen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, gençlerin sorularını yanıtladı. Davutoğlu ile bir genç arasında yaşanan diyalog dikkat çekti.

İktidara geldiklerinde yapacaklarını açıklayan Davutoğlu’na “Daha önce Dışişleri Bakanlığı yaptınız. Yapmak isteseniz o zaman da yapardınız” diyen gence Davutoğlu “Engellendik” dedi. Genç ise “Engellendiniz ama biraz geç fark ettiniz” şeklinde yanıt verdi.

İkili arasındaki diyalog şöyle:
Genç: “Daha önce Başbakanlık yaptınız. O zaman yapmadığınız… Şimdi neleri yapacaksınız?”

Davutoğlu: “O zaman engellendik. Bir güce ulaşırsınız, o güçte idealleriniz vardır. Ama hangi makama gelirseniz gelin bütün idealleri hayata geçiremezsiniz. Mesela az önce söylediğim Avrupa Birliği’ne vizesiz girişi bütün Türk vatandaşlarına tanıyacaktım. Onun için siyasi ahlak yasası çıkarmamız gerekiyordu. Maalesef engellendik. Vize serbestliği gerçekleşemedi. Şimdi gerçekleştireceğiz. Hiç merak etme. Yarım bıraktığımız işleri tamamlayacağız.”

Genç: “Vize için eskiden Dışişleri Bakanlığı yapmıştınız. Yapabilseniz yapardınız yani”

Davutoğlu: “Engellendik”

Genç: “Engellendiniz ama geç fark ettiniz”

ahmet davutoğlu engellendik genç soru cevap akp