Ahmet Davutoğlu: "Faiz kararı öncesinde Erdoğan'ın katıldığı toplantıda tartışma çıktı!"

TAKİP ET

Ahmet Davutoğlu, Merkez Bankası'nın faiz indirimine gitmeden önce hükümet yetkililerinin gerçekleştirdiği görüşmede Erdoğan'ın danışmanları ile ekonomi kurmayları arasında tartışma yaşandığını iddia etti.

Partisinin Kırşehir 1. Olağan Kongresi'nde konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 23 Eylül tarihinde açıklanan faiz indirim kararı öncesinde tartışma yaşandığını öne sürdü.

Merkez Bankası tarafından alınan 100 baz puanlık faiz indirimi öncesinde bir online görüşme yapıldığını söyleyen Davutoğlu, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu nedeniyle New York'ta bulunan Erdoğan'ın da görüşmeye katıldığını öne sürdü. Gerçekleşen görüşmede farklı firkilerin ortaya atıldığını söyleyen Davutoğlu, Erdoğan'ın danışmanları ile ekonomi yetkilileri arasında gerginlik yaşandığını iddia etti. 

Ahmet Davutoğlu'nun konuya ilişkin açıklaması şu şekilde:
"Bu toprakların bereketini aldınız. Ekonomiden anlamayan cahil bir damadı Hazine ve Maliye Bakanı yaptınız. Ben başbakanlığı bıraktığımda Türk lirası 2.80'di. Şimdi 8.90. Bu politikayı devam ettirirlerse 10'u bulması yakın. Çünkü aklın değil inadın, ekonomi bilgisinin değil piyasa cehaletinin hakim olduğu bir yönetim biçimi var. Bana aktarılana göre faiz indirimi öncesinde Cumhurbaşkanıyla online toplantı yapılmış. Ekonominin gerçekten yetki ve sorumluluğunu üstlenenlerle bazı danışmanlar arasında tartışmalar çıkmış. Ekonomi koordinasyonu diye bir şey yok. Bir ülkede MB başkanı 4 ayda değişirse, 4 yıl içinde 4 kez değişirse kimin güveni kalır?

Sayın Cumhurbaşkanı faizi indirdiğini düşünüyor. Ne zaman faiz indirdiğini düşünse birkaç ay sonra artıyor. Çünkü bunlar ekonomi giriş dersi alanların bildiği denklemden habersiz. Faizi indirmek için çekirdek enflasyona baktılar."

erdoğan faiz kararı merkez bankası toplantı danışman ekonomi