Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin seçim sırrını açıkladı

TAKİP ET

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin seçimlerde nasıl oy toplamaya çalıştığını açıkladı. Davutoğlu, Erdoğan'ın oy ve ikna tükendiğinde inancı kullandığını ve halkın hislerini tahrik ettiğini söyledi.

AK Parti'den ayrılarak Gelecek Partisi'ni kuran Genel Başkan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin seçim sırrını açıkladı. Davutoğlu, Erdoğan'ın oy ve ikna kabileyetini kaybettiğinde halkı konsolide ederek, kutuplaştırarak insanlardan oyları geri aldığını söyledi.

Erdoğan'ın  "Onların doları varsa bizim Allah'ımız var." sözleri üzerinden seçim sırrını açıklayan Davutoğlu, "O doları kontrol edemiyorsa, inanç ve his dünyasına giriyor ve inancı olan insanları sarsan açıklamalar yapıyor. Ve o his dünyasına girmeyenleri de her türlü şeyle suçlamaya başlıyor." dedi.

Davutoğlu, "Bugün Türkiye'de aklın denetiminden çıkmış bir hamasi dil, her türlü kontrol mekanizmasını kaybetmiş siyasi bir iklim var" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, AK Parti'nin seçim sırrını ise şu sözlerle açıkladı:
"Erdoğan, seçime yaklaşırken "Ben öyle bir şey çıkarırım ki geniş kitleleri konsolide ederim" düşüncesine giriyor. Bir kutuplaşmayla insanları 'Ya benimle beraber olacaksınız, ya da bütün haklarınız gidedecek' denklemine sokarım ve oyu geri alırım diye düşünüyor."

ak parti seçim davutoğlu oy erdoğan