Ahmet Davutoğlu: "6'lı masa yemeğinde sağ-sol kavramı üzerine konuştuk"

TAKİP ET

Ahmet Davutoğlu, "Son altılı masa yemeğini keşke bütün Türkiye izleseydi. Sağ-sol kavramı üzerine konuştuk. Bütün entelektüel tarihi konuştuk" dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Halk TV'de İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah'ın konuğu oldu.

Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen son 6'lı masa toplantısında ne konuştuklarını açıkladı.

Davutoğlu, "Son altılı masa yemeğini keşke bütün Türkiye izleseydi. Sağ-sol kavramı üzerine konuştuk. Bütün entelektüel tarihi konuştuk" dedi.

Ahmet Davutoğlu'nun açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

"Sayın Erdoğan 22 yıllık iktidardan sonra bütün Türkiye'nin cumhurbaşkanı olmayı bir kez denesin. Yarın yapacağı konuşmada sayın Kılıçdaroğlu'na teşekkür etsin. Sonra 'Hep beraber bunu verelim' desin. Sayın Kılıçdaroğlu'nun teklifini reddedip, sonra AK Parti ve MHP oylarıyla teklif verip 'Biz yaptık' demesin.

Kürtler bana 'Serok Ahmet' derler çünkü bilirler ki onların sorunlarını çözeriz. Aleviler 'Can Ahmet' der çünkü Alevilerin sorunlarını Sünniler olarak bizim çözmemiz gerekir.

Belli suçlar için af düşünülmeli. Yüzüncü yıla toplumsal barışla girelim. Yüzüncü yıl Türkiye'de bir seçim, gerilim yılı olmasın. Bir uzlaşma, barış, toplumsal barış, herkesin birbiriyle barıştığı... Helalleşme çağrısı önemli sayın Kılıçdaroğlu'nun.

Herkes biliyor Bahçeli'nin inisiyatifiyle bazı isimlerin hapishaneden çıkarılması için düzenlenmiş özel yasa değil. Bütün toplum kesimlerine açık af düşünülebilir.

Niye Millet-Zillet diye şey yaparsınız ki? Bırakın, olgunlaşalım. Sayın Erdoğan'a gerçekten çağrıda bulunuyorum. Hiçbir şahsi davam yok. Bu bir fırsattır. Yarın ki konuşmayı gerçek anlamda yapsın.

Ahmet Davutoğlu Gelecek Partisi sağ sol kavramı