Ağrı'da Suriyeliler, belediye işlerinde çalışıyor

TAKİP ET

İşsizlik nedeniyle en çok göç veren illerden biri olan Ağrı'da, belediyenin asfaltlama çalışmalarında yer alan Suriyeliler yerel basında tartışma konusu oldu.

Türkiye, sığınmacı sorununu tartışmaya devam ederken, kaçak göç hareketlerinin yoğun olduğu bölgelerin başında da Ağrı yer alıyor.

İşsizlik nedeniyle en çok göç verene illerden biri olan Ağrı'da Odeng Haber isimli yerel medya kuruluşu tarafından kaydedilen görüntüler dikkat çekti.

Kentteki asfaltlama ve çevre düzenlemesi işlerinde Suriyelilerin çalıştığı görüldü. O anları kayda alan bir kişinin kaydettiği görüntüler tartışma konusu oldu.

Görüntülerde Suriyelilerden birinin "Savcı Sayan çok iyidir. Ağrı'yı hep boyayacak, güzel yapacak inşallah" dediği duyuluyor.

Muhabirin "Siz belediyede mi çalışıyorsunuz, memnun musunuz" sorusuna ise Suriyeliler, "Evet ağabey, memnunuz" diye yanıt verdi.

İşte o anlar:

@odenghaber ağrı belediyesi himayesinde çalışan bir grup Suriyeli genç savcı sayan teşekkür etti. hâllerinden mumun oldukları belirterek, savcı sayan ağrı hepsi boyaxx yapacak dedi #ağrılıyım #ağrıpatnos #ağrıdoğubeyazit #ağrımerkez #savcısayan #bomba #ağrılı04 #ağrıdağı #suriyeli ♬ orijinal ses - odeng haber

Ağrı Savcı Sayan Suriyeli belediye