Afrin'de yaşayan Suriyeliler,Suriyelilerin geri dönmemesi için eylem düzenledi!

TAKİP ET

Türkiye'de Suriyeli sığınmacıların ülkelerine geri dönmeleri için yapılan çağrı ve projeler, Afrin'de yaşayan Suriyeliler tarafından protesto edildi. Sosyal yaşamlarının bozulacağını belirten Suriyeliler, "O zaman biz neden kaldık, bunca zorluğu çektik" diyerek eylem düzenledi.

Suriyelileri geri göndermeyle ilgili tartışmalar sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Suriyelileri göndermeyeceğiz" açıklamaları gündemdeki yerini korurken, Suriye'de de dikkat çeken bir olay yaşandı.

NPA Syria'nın haberine göre Afrin'de yaşayan Suriyeliler, Türkiye'deki Suriyelilerin geri dönüşüne yönelik briket ev projesini protesto etti.

Toplanıp basın açıklaması yapan grup, Suriyelilerin ülkeye geri gelmemesi için çağrıda bulundu. Sosyal yaşamlarının bozulacağını belirten Suriyeliler, "O zaman biz neden kaldık, bunca zorluğu çektik" diyerek eylem düzenledi.

PROJE AÇIKLANMIŞTI
Sık sık "Suriyelileri geri göndermeyeceğiz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de yaşayan 1 milyon Suriyeli'nin geri dönüşü için Azez, Cerablus, El Bab ve Tel Abyad gibi 13 bölgeye 1 milyon kişinin dönüşü için briket ev yapılacağını açıklamıştı.

afrin suriyeliler suriye protesto eylem türkiye