Afrika virüsün pençesinde

TAKİP ET

Koronavirüs (Kovid-19) salgınının yayılmasının en çok korkulduğu Afrika'da vaka sayısı hızlı bir şekilde artmaya devam ediyor. Kıtadaki ülkelerin açlık ve sefalet içerisindeki durumu yetkilileri daha da endişelendiriyor.

Birleşmiş Milletler’e bağlı Afrika Ekonomik Kurulu açıklamasında yeterli tedbir alınmadığı takdirde 3.3 milyon insanın ölebileceğini öngördü. 

Koronavirüs (Kovid-19) Asya, Avrupa ve son olarak Kuzey Amerika’da binlerce can aldı ve almaya devam ediyor milyonlarca insanı ise hasta etti. Ancak bu kıtalardaki ülkelerin gelişmişlik seviyesi Afrika’daki ülkelere oranla çok daha iyi durumda.

Durum Avrupa ülkeleri ile kıyaslandığında ise yaşanan can kayıpları ve vakalar, Afrika için düşünüldüğünde salgının felakete dönüşeceğinden endişe ediliyor.

Afrika Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’nden yapılan açıklamada kıtadaki koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısının 23 bin 505’e yükseldiği duyuruldu.

Kurum ayrıca bütün kıtada şu ana kadar bin 158 kişinin hayatını kaybettiğini ve 5 bin 833 kişinin de iyileştiğini ifade etti.
 
3.3 MİLYON İNSAN HAYATINI KAYBEDEBİLİR
Birleşmiş Milletler Afrika Ekonomik Kurulu, 4 farklı senaryo olduğunu ve bu senaryoların sonucunda neler yaşanabileceğini kamuoyuyla paylaştı.

En kötü senaryo, diğer ülkelerin hiçbir müdahalesi olmaması durumunda 1.2 milyar Afrikalı’da koronavirüs (Kovid-19) görülmesine ve toplam 3.3 milyon Afrikalının yaşamını yitirmesine neden olacak.

En iyi senaryo ise sosyal mesafe kuralları ve sokağa çıkma yasağı kısıtlamaları ile birlikte Afrika'da toplam 122 milyon 800 bin enfeksiyon tespit edilecek ve toplamda 300 bin ölüm gerçekleşecek.

Raporda, 25 yaşın altındaki nüfusun yüzde 60 seviyelerinde olduğu belirtilirken bunun bir avantaj olduğu vurgulandı. Öte yandan şehirlerde yaşayan nüfusun yüzde 56'lık kesiminin de aşırı kalabalık bölgelerde yaşadığı ve hali hazırda HIV/AIDS, tüberküloz gibi rahatsızlıklarla mücadele ettikleri ifade edildi.

 

afrika virüs korona covid-19 vaka