Afgan kadın, sınırı kaçak yolla geçen eşi tarafından İstanbul'da öldürüldü!

TAKİP ET

Afganistanlı Elhan Atıfı kocasından gördüğü şiddetten kaçmak için Türkiye'ye geldi. Kocası Muhammedullah Raihan kaçak yollarla İstanbul'a gelip eşi Elhan Atıfı'yı elektrik kablosuyla boğarak öldürdü.

Afganistan’ın başkenti Kabil’de yaşayan 27 yaşındaki Elham Atıfı üniversitede tanıştığı kocası Muhammedullah Raihan ile 2015 yılında evlenmişti. Şiddetli geçimsizlik sebebiyle defalarca kez Afgan polisine sığınan Atıfı sonuç alamayınca Türkiye’ye kaçmaya karar verdi. 

2017 yılında eşinden kaçarak Türkiye’ye sığınan Atıfı, Viyana’da yaşayan annesinin yanına gidecekti. Avrupa yolculuğunda ilk durak olarak Türkiye’ye gelen ve İstanbul Sultangazi’de ev tutan Atıfı, gündelik işler yaparak para biriktiriyordu.

SINIRI KAÇAK YOLLA GEÇTİ 
Eşi Raihan, Atıfı’nın Türkiye’de olduğunu sosyal medya aracılığı ile öğrendi. İran üzerinden resmi yollarla Türkiye’ye gelmeye çalışan Raihan, başarılı olamayınca kaçak yollarla sınırı geçti ve İstanbul’a ulaştı. 

Eşine ulaşan Raihan, Atıfı’ya kendisiyle beraber Avrupa’ya giderek güzel bir yaşam kurmayı istediğini söyledi. Raihan’a inanan Atıfı, şiddet gördüğü için kaçtığı eşine 16 Ocak 2018 gecesi evinin adresini söyledi. Ertesi sabah Raihan eşinin başına demirle vurarak öldürmeye çalıştı. Atıfı’nın çığlık atarak sesini duyurmaya çalışmasının üzerine Raihan, eşini elektrik kablosu ile boğdu.

Kaçak yollarla Türkiye’den gitmek için kendisini Türkiye’ye getiren kaçakçılarla anlaşan Raihan sınırı geçemeden yakalandı. Ağırlaştırılmış müebbet ile dava açılan Raihan, mahkemede “Onun gidişi nedeniyle aileme karşı ve çevreme karşı mahcup oldum. Burada bir erkek arkadaşı varmış. Bunları duyunca kızdım ve ‘Sen bunları nasıl söylersin, namusumsun’ dedim. Bana saldırdığı muştayı alıp başına vurdum. Yerden kalkıp yine saldırdı. İtince elektrikli sobanın üzerine düştü. Bağırmaya başlayınca kabloyu boğazına sardım. Bayıldığını fark edince evden uzaklaştım” ifadelerini kullandı.

afgan sınır kaçak cinayet katil afganistan