Afgan kaçağın genç kıza saldırdığı mahallede protesto!

TAKİP ET

Kocaeli Gebze'de evine giderken kaçak yollarla Türkiye'ye giren bir Afgan'ın saldırısına uğrayan ve ağır yaralanan 17 yaşındaki A'nın tedavisi devam ederken genç kızın yaşadığı mahallede halk protestoda bulundu.

Kocaeli'nin Gebze ilçesine bağlı Pelitli köyünde, 17 yaşındaki A., Türkiye'ye kaçak yollarla giren Afgan uyruklu bir sahış tarafından saldırıya uğramış ve ağır yaralanmıştı. Yaşanan olaya sosyal medyada tepkiler devam ederken, olayın yaşandığı ilçede ve köyde halk protesto yürüyüşleri yapmaya başladı.

Jandarma ekiplerinin güvenlik önlemleri aldığı eyleme yaklaşık 300 kişinin katıldığı öğrenildi. Olayın gerçekleştiği alana yürüyen halk, "Mahallede mülteci istemiyoruz" ve "Çocuklara kalkan eller kırılsın" sloganları attı.

Protestoya katılanlara seslenen mahalle muhtarı Zafer Ceyhanlı, içlerinin kan ağladığını ve genç kızı, koruyamadığı için vicdanen kendisini suçlu hissettiğini söyledi. Yine saldırıya uğrayan genç kızın babası M.A.'da açıklamalarda bulundu.

Baba M.A., "Buraya geleli 2 yıl oldu. O yollardan ben, abisi veya annesi götürüyorduk, ama bir sefer onu unuttuk, onu unutmamız bize çok ağır oldu, cezasını bize çok ağır verdiler. Benim kızımın başına gelenin, bir başkasının eşinin, kızının başına gelmemesi için her türlü platformda, her türlü yasal yollardan hakkımı arayacağım. Bu olayın sonuna kadar gideceğim" diye konuştu.

MUHTAR AYKIRI'YA KONUŞMUŞTU
Olayın ardından Pelitli Muhtarı Zafer Ceyhanlı, AYKIRI'ya konuşmuştu. Ceyhanlı, sapık Afgan'ın Türkiye'ye kaçak olarak girdiğini ve hiçbir kaydının olmadığı ifade etmişti. Ceyhanlı, Afgan şahsın olaydan sonra masum gözükmek için 17 yaşındaki A.A.'yı ormandan yol kenarına kadar çektiğini ve yoldan geçenlere "Bayıldı, yardım edin" dediğini aktarmıştı.

Afgan kaçağın saldırdığı genç kızın babası konuştu: Kamuoyunun desteğini bekliyorum

Ayşegül Aydın'ı bizden kopardılar...

 

 

afgan kocaeli gebze pelitli kaçak saldırı