Adıyaman'da yeni doğmuş bir bebek canlı canlı mezara gömüldü, lise öğrencileri kurtardı

TAKİP ET

Adıyaman'da tüyler ürperten bir olay yaşandı. Şehitlere dua etmek için mezarlığa giden lise öğrencileri, yakınlardan gelen ağlama sesi üzerine yaklaştıkları mezarda canlı şekilde toprağa gömülmüş halde bir bebek ile karşılaştı. Sadece ayakları görülen bebek, lise öğrencileri tarafından mezardan çıkarılırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

Adıyaman'da gerçekleşen olayda bir grup lise öğrencisi okul yakınlarında bulunan Eski Belediye Mezarlığı'na giderek şehitler için dua etmek istedi. Mezarlık görevlisi cuma namazı kılarken gizlice gömüldüğü düşünülen bebeğin ağlaması sonrası çevrelerine bakınan gençler, gördükleri manzara sonrası göz yaşlarına hakim olamadı. Gelen sese doğru yönelen lise öğrencileri, henüz çok küçük olan bir bebeğin, sadece ayakları görünecek şekilde canlı olarak toprağa gömüldüğünü fark etti. 

ÖĞRENCİLER TARAFINDAN KURTARILDI
Durumun şaşkınlığı ile toprağı eşelemeye başlayan öğrenciler, talihsiz bebeği gömüldüğü yerden çıkartmayı başardı. Daha sonra olay yerine çağırılan sağlık görevlileri tarafından ilk müdahalesi yapılan bebek,
Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan bebeğin yoğun bakıma alındığı açıklandı. 

"BEBEĞİ ÇIKARTTIĞIMIZDA TİTRİYORDU"
Olayın görgü tanıklarından olan ve bebeği bulunduğu yerden çıkaran Esranur Yücedağ,
"Biz okuldan öğlen arasına çıktık. Şehitlerin mezarını ziyaret edip, dua okumak için mezarlığa geldik. Buradan geçerken, ağlama sesini duyduk. Zor nefes alıyordu. Bizde hemen gelip baktık. Bebek tek ayağı çıkmış şekilde ağlıyordu. Biz de hemen toprağı kazdık. Bebeği çıkarttığımızda bebek titriyordu. En fazla 2-3 günlüktü. Üzerinde zıbın vardı. Canlı canlı gömülmüştü" dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Mezarlıkta görevli olan Mustafa Doğan ise olayın cuma namazında olduğu esnada gerçekleşmiş olabileceğini belirterek, olayın kim tarafından gerçekleştirildiğine dair bir bilgisinin olmadığını söyledi. Polis ekipleri şüphelinin tespiti için çalışma başlattı.

adıyaman bebek mezar yeni doğmuş bebek adıyaman mezar