Adil Karaismailoğlu: Uzayda da Türkiye gücünü bütün dünyaya hissettiriyor

TAKİP ET

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Antalya'da AK Parti İl Başkanlığı'nda konuştu. Karaismailoğlu, "Uzayda da Türkiye gücünü bütün dünyaya hissettiriyor" dedi.

Antalya'da AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Karaismailoğlu, “Uzayda da Türkiye gücünü bütün dünyaya hissettiriyor. 20 yıl önce 'Türkiye 1 yılda uzaya 2 uydu gönderecek' denilse gülerlerdi. 2021 yılında pandemi koşullarına rağmen Türkiye hem bu kadar yatırım yapıyor hem uzaya 2 uydu gönderiyor" dedi.

Karaismailoğlu, şu ifadeleri kullandı:
“Uzayda da Türkiye gücünü bütün dünyaya hissettiriyor. 20 yıl önce 'Türkiye 1 yılda uzaya 2 uydu gönderecek' denilse gülerlerdi. 2021 yılında pandemi koşullarına rağmen Türkiye, hem bu kadar yatırım yapıyor hem uzaya 2 uydu gönderiyor. Bu uydular yeni nesil uydular ve 35 yıllık ömrü olan, dünyanın 3'te 1'inden fazlasını kapsama alanına alıyor. 2023'te kendi uydusuyla uzayda temsil edilen 10 ülkeden biri olacağız. Uzayda izi olmayanın dünyada gücü olmaz. Uzayda da bütün dünyada olduğu gibi gücümüzü bütün dünyaya hissettirmiş olduk."

adil karaismailoğlu uzay türkiye akp