Adana'da "515 Haşimi" mesajıyla silah ve sopalarla sokakta gezen Suriyeliler hakkında yeni gelişme

TAKİP ET

Adana'da "515 Haşimi" mesajıyla yayınladıkları videoda ellerinde silah ve kesici aletlerle sokaklarda dolaşan Suriyeliler hakkında yeni gelişme yaşandı. Gözaltına alınan 20 Suriyeliden 19'u sınır dışı edildi.

Adana'da geçtiğimiz hafta bir Suriyeli'nin paylaştığı video gündemi sarsmıştı. "515 Haşimi" mesajıyla yapılan paylaşımda kalabalık bir Suriyeli grubunun ellerinde silah ve kesici aletlerle sokaklarda dolaştığı görülmüştü.

Ortaya çıkan skandal görünütlerin ardından Adana'da polis ekipleri harekete geçti. Emniyet güçleri, görünütlerde yer alan 20 Suriyeliyi yakaladı. Gözatlına alınan Suriyeliler hakkında yeni bir gelişme yaşandı.

Adli işlemlerin tamamlanmasının ardından Adana İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edilen 19 Suriyelinin sınır dışı edildiği öğrenildi. Olaya karışan bir Suriyeli hakkındaki adli süreç ise devam ediyor.

ARAP MİLLİYETÇİLİĞİNİ SAVUNUYORLAR
Olayla ilgili çalışmada şüphelilerin, Suriye’de Arap milliyetçiliğini savunan 5 farklı aşiretin mensuplarından oluşan ve kendilerini '515 Haşimi' olarak tanıtan grupta yer aldığı, aralarında uzun süredir fikir anlaşmazlığı yaşandığı belirlendi.

Adana'da skandal görüntüler

515 mesajlı Suriyeliler Adana'dan sonra Nevşehir'de de ortaya çıktı!

adana 515 haşimi suriyeli suriyeliler sokak sopa silah sınır dışı