Adalet Bakanlığı'ndaki devir teslim için özel uçak kaldırdılar: Gaziantep'ten Ankara'ya protokol akını

TAKİP ET

Adalet Bakanlığı'ndan istifa eden Abdülhamit Gül, görevi Bekir Bozdağ'a teslim etti. Ancak geçtiğimiz gün düzenlenen devir teslim törenindeki kalabalık dikkat çekti. Gül'ün istifasının ardından Gaziantep'ten Ankara'ya protokol akını yaşandı. Devir teslim töreni için özel uçak kaldırıldığı belirtildi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 29 Ocak'ta Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararla görevinden istifa etti. Gül'ün yerine Bekir Bozdağ atandı. Aynı gün Adalet Bakanlığı'nda devir teslim töreni gerçekleşti.

20 YILDA İLK KEZ OLDU
Abdulhamit Gül'ün kabine dışı kalması sonrası Bakanlar Kurulu'nda Gaziantepli bir isim kalmadı.  AKP'nin 20 yıllık iktidarında, 2003’te Kürşat Tüzmen, 2009’da Mehmet Şimşek, 2011’de Fatma Şahin ve 2017'den beri de Abdulhamit Gül bakanlık görevlerinde bulundu. Gaziantep AKP iktidarında ilk kez Bakansız kaldı.

Gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın olası bir Kabine revizyonunda Gaziantepli bir isme görev verip vermeyeceğine döndü. 

ÖZEL UÇAK KALDIRILDI, ANKARA'YA AKIN ETTİLER
Bakan Abdulhamit Gül'ün görevi Bekir Bozdağ'a teslim ettiği törendeki kalabalık dikkat çekti.
Odatv'nin aktardığına göre Gaziantep'ten Ankara'ya özel uçak kaldırıldı.

Milletvekilleri, Vali, Belediye Başkanları, AKP İl Başkanı, ilçe belediye başkanları, oda, borsa başkanları, sanayiciler Abdulhamit Gül'ü yalnız bırakmadı. 

ÖZEL TEŞEKKÜR
Abdulhamit Gül de Gaziantep'e özel bir parantez açarak teşekkür etti. Abdulhamit Gül'ün açıklaması şöyle: 
"Kıymetli milletvekillerimizle, Gaziantep Valimiz Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin, tüm belediye başkanlarımız, AK Parti İl Başkanımız Mehmet Eyüp Özkeçeci başta olmak üzere tüm teşkilat mensuplarımız, kamu kurum ve kuruluşları ile kentimizdeki sivil toplum kuruluşlarıyla uyum içinde gazi şehrimizi daha iyi noktalara taşıma gayretinde olduk. Kendilerine bizlere, Gaziantepli hemşerilerime gösterdikleri destek için müteşekkirim. Aziz milletimize ve Gaziantep'e ömrümüz yettiği sürece hizmete devam edeceğim."

VALİLİK PAYLAŞTI
Gaziantep Valiliği'de devir teslim törenine ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

adalet bakanlığı devir teslim ankara gaziantep abdülhamit gül özel uçak protokol bekir bozdağ