Adalet Bakanı Gül açıkladı!

TAKİP ET

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 5 açık cezaevinde 17 mahkumda koronavirüs tespit edildiğini ve 3 mahkumun da hayatını kaybettiğini açıkladı.

Koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında gerçekleşen toplantıların beşincisi, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül başkanlığında video konfrerans ile gerçekleştirildi.

Bakan Gül, ceza infaz kurumlarındaki hükümlü ve tutukluların can sağlığının devlete emanet olduğunu belirterek, "Onların salgından etkilenmemesi için alınan ve personelimizin özveriyle uyguladığı tüm tedbirler sayesinde, ilk günden bugüne kapalı ceza infaz kurumlarında pozitif bir vaka görülmemiştir." dedi.
 

Açık cezaevlerinde ise sınırlı sayıda pozitif vaka haberi aldıklarını dile getiren Gül, şöyle devam etti:

"5 açık ceza infaz kurumundaki 17 hükümlüye Kovid-19 tanısı konuldu. Bunlardan 3'ü tedavileri devam ettiği sırada maalesef hayatını kaybetti. Kendilerine Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Hastanelerde tedavileri devam eden 14 hükümlüden 13'ünün sağlık durumu iyidir. Kronik rahatsızlığı bulunan 1 hükümlünün tedavisi ise yoğun bakımda devam etmektedir. Sağlık Bakanlığımızla sıkı bir koordinasyonla hastanelerde tedavileri devam eden hükümlülerin sağlık durumlarını, başsavcılıklarımız, cezaevi savcılarımız, cezaevi yönetimlerimiz anbean takip etmektedirler. Bu süreci büyük bir şeffaflıkla götürerek, sağlıklarını en başa alarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. 70 binden fazla hükümlünün bulunduğu açık ceza infaz kurumlarında aldığımız tedbirlerle vaka sayısını uzun süre sıfırda tutabildik. Şu gün itibarıyla da kontrol edilebilir bir seviyededir."

adalet bakanı koronavirüs cezaevi türkiye