Adalar'da son dakika gelişmesi

TAKİP ET

İstanbul Adalar İlçesi'ne tüm giriş-çıkışların kaymakamlık kararı ile sınırlandırılması hakkında Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül aykiri.com.tr'ye açıklamalarda bulundu.  Belediye tarafından  zabıtalara ateş ölçme cihazı dağıttıklarını belirten Gül,'' Adaya gelişlerde ateş ölçecekler.'' dedi.

YAĞMUR ÜSTÜNDAĞ / ADALAR


İçişleri Bakanlığı’nın 18.04.2020 tarihli yayımlamış olduğu genelge ile İstanbul sınırlarında olan Adalar için kontrollü giriş çıkış dönemi başladı.

Bu genelgeyle birlikte yalnızca ikameti adalarda bulunan veya adalarda çalıştığına dair belge bulundurabilecek olanlar giriş-çıkış yapabilecekler.

Adalardaki sağlık alt yapısının yeterli olmayışından ötürü önlemlerini artırdıklarına dikkat çeken Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül Aykırı'ya özel açıklamalarda bulundu.

Gül, "Belediyemiz tarafından zabıtalarımıza ateş ölçme cihazları dağıtıldı. Adaya gelişlerde ateş ölçecekler. Burada hastalık veya şüphe durumunun ortaya çıkmasıyla, vakaları tedavi edemediğimiz için karşıya göndermek zorundayız. Ada bu konuda yetersiz, bu nedenle de sınırlamalara gidiyoruz.’’ dedi.



İKAMETİ YOK EVİ VAR
Pandemi önlem kapsamında adalarda alınan tedbirlerin‘’günübirlikçilere’’ yönelik olduğuna hatırlatan  Gül, "Bu karar, adalara günübirlik gelen ikameti olmayanlar için giriş-çıkışların  sınırlandırılması kararıdır, kapatılması kararı değildir." dedi. Adalarda ikameti olmadığı halde yerleşimi bulunan kişiler için kaymakamlıkla görüşeceklerini açıklayan Gül sözlerine şöyle devam etti: Sokağa çıkma yasağı bitince hafta başında bu durum netleşecektir. Genel olarak bu karar günübirlikçilere yöneliktir.
 

adalar karantina adalar girişi çıkış erdem gül