Açılış sırasında gerginlik. İmamoğlu'ndan Tuzla Belediye Başkanı'na: 'O arkadaş burayı germeye gelmiş'

TAKİP ET

Tuzla'daki açılış törenindeki gerginliğin, yeni görüntüleri ortaya çıktı. İBB'nin yaptığı tesis için Erdoğan'a teşekkür eden Tuzla Belediye Başkanı ile bazı davetliler arasında böyle gerginlik çıkmıştı. İşte o anlar:

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Su Arıtma Tesisi açılışında konuştuğu esnada AKP'li Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ile arasında gerginlik yaşandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'nın katıldığı İSKİ Tuzla İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi 3. Kademe açılış töreninde gerginlik çıktı. Konuşması sırasında başlayan protesto Tuzla Belediye Başkanı Yazıcı'nın ayrılışı sırasında arbedeye dönüştü.

İSKİ Tuzla İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi 3. Kademe açılış törenine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı katıldı.

Yazıcı konuşmasında geçmiş döneme atıfta bulunarak Kadir Topbaş'a teşekkür etti. Yazıcı, "1998 yılında projenin birinci etabını başlatan, hizmet siyasetinin lideri Recep Tayyip Erdoğan beyefendiye de teşekkür ediyorum" dedikten sonra salondan tepki sesleri yükseldi.

İmamoğlu ayağa kalkarak salondakilere sakin olmaları konusunda uyarıda bulundu. Ancak alkışlı ve yuhalamalı tepki devam etti.

Yazıcı protestoculara, "Ben üç dönemdir belediye başkanıyım, 280 bin Tuzlalı'nın belediye başkanına saygınız bu mu" diye seslendi.

Şadi Yazıcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanlığı döneminde Tuzla için yaptıklarını sayarak "Bu protestonuzu kınıyorum" ifadesini kullandı.

Kürsüden inerek salondan ayrıldığı sırada programa katılan bir grupla arasında  sözlü tartışma yaşandı.

Korumalar ve grup arasında itişmeler yaşandı. Kısa süreli arbedenin yaşandığı protestolar sonrası Yazıcı makam aracına binerek uzaklaştı.

Şadi Yazıcı'nın ayrılmasının ardından kürsüde konuşan İmamoğlu ise, "Bugün buraya kötü bir ruh haliyle gelmiştir ancak dinlemenizi isterdim. Tuzağa düşmeyeceksiniz" dedi.

Yazıcı'yı suçlayan İmamoğlu, "Belli ki bir şey olmak istiyor, bir sıkıntısı var çözüm arıyor" diye konuştu.

İMAMOĞLU'NUN AÇIKLAMALARI

İmamoğlu gerginlikle ilgili yaptığı açıklamada, "Arkadaşlar, o arkadaş burayı germeye gelmiş, bırakın. Sakin, nezaketsiz, bakın arkadaşlar müsaade edin. Bir sakin olun. Vatandaşlarımız buraya döner misiniz? Lütfen, lütfen... Bakın provokasyon devam ediyor. İlgilenmeyin, kötü söz sahibine aittir. Şimdi, bakın size şunu söyleyeyim; Sayın Belediye Başkanı, göreve geldiğimde ilk ziyaret ettiğim belediye başkanlarından birisidir. Kendisini ziyaret ederek Tuzla'yla ilgili sorunları, kendisiyle tartışma ve konuşma ortamını yaratan benim. Kendisi, bugüne kadar belki 10-15'tir sayısını unuttum; her ilçeye o kadar çok gittim ki buraya da defalarca geldim" dedi.

"Kendisi bir kez bile benimle o Tuzla gezilerine katılmamıştır" ifadelerini kullanan İmamoğlu, "Yani işi problem çözmek isteyen bir belediye başkanı olsa benimle defalarca buluşurdu. Artı bana kişisel bir sorununu aktarıyor. 'Bundan haberiniz var mı diye merak ediyorum' diyor. Konuyu bilmiyorum bu arada. Yeni öğrendim. Özeldi ama anlatmak durumundayım. 'Hayır' dedim haberim yok. Kaldı ki bir belediye başkanının kişisel bir sorununa hukuksuz bile olsa kendisiyle konuşarak sürece müdahale ederim" diye konuştu.

Yaşananlarla ilgili açıklama yapan Yazıcı ise, "Konuşmamın ardından fiziki şiddete varan bir saldırıya uğradım. Emniyet güçlerimiz eşliğinde açılış alanından ayrıldım. Söz hakkına yönelmiş bu gözü dönmüş saldırıdan dehşete düştüm" dedi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu ise "Güneş tutulabilir ama güneş balçıkla sıvanmaz" diye konuştu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü Ömer Çelik de "Bu saldırıyı lanetliyoruz. Siyasi barbarlığa geçit vermeyiz" ifadelerini kullandı.

İŞTE O ANLAR

ekrem imamoğlu tuzla belediye başkanı yazıcı gerginlik açılış