Açık öğretim öğrencileri için yeni sınav hakkı!

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, açık öğretim öğrencilerine yeni sınav hakkı tanındığını belirtti. Özer, açık öğretim ortaokul ve lise sınavlarına giremeyenlerin 23-24 Ağustos'ta kayıt yaptırarak, 27-29 Ağustos'ta online sınava girebileceklerini söyledi.

Türkiye, yangın ve sel felaketleri ile uğraşırken eğitimde de aksamalar meydana geldi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, açık öğretim ortaokulu ve lisesi sınavlarına katılamayan öğrenciler için yeni sınav hakkı tanındığını söyledi.

Özer, sınavlara katılamayan öğrencilerin 23-24 Ağustos'ta kayıtlarını yaptırarak, 27-29 Ağustos'ta çevrim içi sınava katılabileceğini bildirdi.

Açık öğretim öğrencilerinin 16-20 Ağustos'ta çevrim içi sınavlara katıldığını belirten Özer, yangın ve sel felaketleri nedeniyle öğrencilerden bir kısmının kayıtlarını yenileyemediklerini, bir kısmının da kayıt yaptırdıkları halde sınava giremediklerini açıkladı.

Özer, "Öğrencilerin mağduriyetlerinin giderilmesi hem de ülke genelinde sınava katılamayan diğer öğrencilere tekrar fırsat sağlamak için bu öğrencilerimize yeni bir sınav hakkı tanıma kararı aldık. Bu çerçevede, ülke genelinde 23-24 Ağustos'ta ek sınav için kayıtlar yeniden açılacak ve çevrim içi ek sınav, 27 Ağustos saat 09.30'dan 29 Ağustos saat 23.59'a kadar yapılacak"  dedi.

açık öğretim lise ortaokul sınav milli eğitim