Abdullah Gül'ün Büyükelçi görüşmesinde şok ayrıntı! MHP'den "Suç işliyor" tepkisi

TAKİP ET

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Finlandiya Büyükelçisi Ari Mäki ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından şok bir detay ortaya çıktı. MHP Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tepki gösterdi. İşte detaylar...

Erdoğan'ın "İstenmeyen adam" ilan edilmesini istediği 10 büyükelçi arasında yer alan Finlandiya Büyükelçisi Ari Maki, geçtiğimiz günlerde 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşme gerçekleştirmişti. Görüşme kamuoyunda tartışma konusu olurken, iki ismin görüşmesinde çekilen fotoğrafta dikkat çeken bir ayrıntı ortaya çıktı.

Gül'ün Büyükelçi ile gerçekleştirdiği ziyaret sonrası çektirdiği fotoğrafta Osmanlı padişahlarının fermanlarının yer almasına MHP Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu tepki gösterdi.

Gül’ün suç işlediğini dile getiren MHP’li Vahapoğlu, “Padişah fermanlarını her kim olursa olsun bulunduramaz. Eğer bu fotoğraf bir müze ya da arşivde çekildiyse problem yok. Fakat Sn.Abdullah Gül’ün konutunda çekilmiş ise hem Sn. Gül, hem de onları ona veren kamu görevlisi suç işlemektedir” ifadelerini kullandı.



Söz konusu fotoğrafın  11. Cumhurbaşkanlığı Ofisi’nde çekildiği belirtildi.

NE OLMUŞTU?
10 büyükelçinin tutuklu Osman Kavala'nın serbest bırakılması için yayımladığı ortak bildiride "Türkiye'nin uluslararası yükümlülükleriyle ve milli kanunlarıyla uyumlu şekilde, bu davanın adil ve hızlı biçimde sonuçlandırılması gerektiği kanısındayız. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin bu husustaki kararları doğrultusunda Osman Kavala’nın derhal serbest bırakılmasının sağlanması için Türkiye'ye çağrıda bulunuyoruz" denilmişti.

Bu açıklamanın ardından ise Türkiye, 10 ülkenin büyükelçilerini Dışişleri Bakanlığına çağırarak uyarmıştı. Ardında Erdoğan, 10 büyükelçinin "İstenmeyen adam" ilan edilmesi için talimat verdiğini açıklamıştı.

abdullah gül büyükelçi görüşme mhp hidayet vahapoğlu osmanlı ferman finlandiya