Abdulkadir Selvi: Erkam Yıldırım'ın götürdüğü yardım, yanında taşıyabileceği miktarda olduğu için gümrükte yer almadı

TAKİP ET

Abdulkadir Selvi, Venezuela'ya maske ve test kiti yardımı yapmak için gittiği iddiası gümrük kayıtları tarafından yalanlanan Erkam Yıldırım'la ilgili 'Götürdüğü test kiti ve maske, yanında taşıyabileceği miktarda olduğu için gümrükte yer almadı' dedi.

Sedat Peker'in "Yeni uyuşturucu rotası" iddiasıyla suçladığı Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım'ın tartışmalara konu olan Venezuela ziyaretiyle ilgili Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'den ilginç bir yazı geldi.

Selvi, Venezuala'ya yardım malzemesi götürdüğü iddia edilen Erkam Yıldırım'ın gümrük kayıtlarında yardım götürmediği ortaya çıkmıştı. Selvin, yardımının neden gümrük kayıtlarında gözükmediğiyle ilgili soruları köşesinde "Erkam Yıldırım’ın yardım maksadıyla götürdüğü test kiti ve maskenin yolcunun yanında taşıyabileceği miktarda olduğu için gümrük kayıtlarında yer almadığı ifade edildi" sözleriyle yanıtladı.

26 Mayıs’ta yapılan AKP MYK toplantısından ayrıntıları yazan Selvi, şunları söyledi:
“Toplantının başında Binali Yıldırım, oğlu hakkındaki iddialara yanıt veriyor: “Oğlum Venezuela’ya gitmiştir. Orada bahsedildiği gibi ocakta, şubatta değil; geçen sene aralık ayında gitmiştir. Beraberinde de COVID ile mücadele amacıyla orada ihtiyaç sahiplerine test kiti, maske gibi birtakım malzemeler götürüp dağıtmıştır” diyor. Binali Yıldırım, uyuşturucu iddialarına da sert tepki göstererek, “Bizimle uyuşturucuyu yan yana getirmek bize yapılabilecek en büyük hakarettir, yanlıştır” demişti. Erkam Yıldırım da iddialar hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Yıldırım’ın oğluyla iş yaptığı iddia edilen Kıbrıslı Halil Falyalı ise “Ne Binali Bey’i ne de oğlunu tanıyorum” diye açıklama yapmıştı.

Bu kez de 1 Ekim-31 Aralık 2020 tarihleri arasındaki gümrük kayıtlarında Venezuela’ya maske sevkıyatı yapılmadığı gündeme getirildi. Erkam Yıldırım’ın yardım maksadıyla götürdüğü test kiti ve maskenin yolcunun yanında taşıyabileceği miktarda olduğu için gümrük kayıtlarında yer almadığı ifade edildi.”
 

Binali Yıldırım yalan mı söyledi? İşte Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım ile ilgili yaptığı o açıklama!

Erkam Yıldırım'ın Venezuela'ya gittiği dönemin gümrük kayıtlarında test kiti ve maske yok!

Erkam Yıldırım kimdir? Sedat Peker'den Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam yıldırım hakkında şoke eden iddialar


     

venezuela yardım maske erkam yıldırım binali yıldırım test kiti gümrük kayıt sedat peker