ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Ermenistan ziyaretinde gözyaşı döktü

TAKİP ET

Ağustos ayında Tayvan'a yaptığı ziyaretle ABD ile Çin arasında büyük bir krizin yaşanmasına neden olan ABD Temsilciler Meclis Başkanı Nancy Pelosi şimdi de Ermenistan'a ziyarette bulundu.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Azerbaycan-Ermenistan sınırında yaşanan şiddetli çatışmalardan sonra Ermenistan'a destek olma niyetini göstermek amacıyla başkenti Erivan'a gitti.  Açıklanan programa göre Pelosi, Ermenistan Ulusal Meclisi Başkanı Alen Simonyan ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile görüşmeler gerçekleştirecek.

Pelosi, bugün Ermenistan'da yaptığı konuşmada Azerbaycan'ı hedef alırken, Türkiye'nin de tepkisini çekecek açıklamalara imza attı. Pelosi, ' Azerbaycan'ın 'yasadışı' saldırılarını kınadığını' belirtirken, " Azerbaycan'ın Ermenistan'a yönelik yasadışı ve ölümcül saldırılarının" ardından Erivan ziyaretinin kendisi için özel bir önem taşıdığını söyledi.

"PELOSİ, ANITTA GÖZYAŞI DÖKTÜ"

Pelosi, Ermenistan'ın inşa ettiği sözde 'Tsitsernakaberd Ermeni Soykırım Anıtı'na" ziyarette bulundu. Pelosi'ye Temsilciler Meclisi Enerji ve Ticaret Komitesi Başkanı Frank Pallone ve Kongre üyeleri Jackie Speier ile Anna Eshoo eşlik etti. Anıta saygı duruşundan sonra çiçek bırakan Pelosi göz yaşlarına hakim olamadı. İşte o anlar: 

 

nancy pelosi abd temsilciler meclisi başkanı ermenistan gündem