ABD diplomatlarını uyardı: Ülkeden kaçın

TAKİP ET

Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan gerilim sürerken ABD'den de dikkat çeken bir açıklama geldi. New York Times, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Kiev'deki diplomatlara "savaş riski dolayısıyla aileleriniz ülkeden çıksın" uyarısında bulunduğunu yazdı.

Rusya-Ukrayna hattında tansiyon her geçen gün artarken, ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan dikkat çekici bir karar geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı, Kiev’deki ABD Büyükelçiliği’nde görevli diplomatların ailelerinin “olası bir Rusya istilası” riski sebebiyle ülkeden çıkmasını istedi.

New York Times’a konuşan üst düzey bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, büyükelçiliğin halen açık kalacağını dile getirirken bazı diplomatlara da ülkeden kaçmak için yeşil ışık verildiğini duyurdu.

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığı, resmi internet sitesinde yer alan “seyahat uyarıları” bölümünde Rusya’nın askeri müdahalesi riski dolayısıyla Ukrayna’ya seyahati dördüncü seviyeye çıkardı. En yüksek riskin olduğu bu kategori en son geçen ay Covid-19 sebebiyle bu seviyeye ulaşmıştı.

Rusya-Ukrayna sınırında yaklaşık 100.000 askerin konuşlandığını yazan gazeteye konuşan ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yetkililer, “Rusya’nın Ukrayna’yı istila etmesi durumunda ABD, kendi vatandaşlarını tahliye edemeyecek pozisyonda olabilir” dedi.

abd ukrayna rusya diplomat savaş gerilim dünya dışişleri