ABD'den kritik Suriye ve Esad açıklaması!

TAKİP ET

ABD'den kritik Suriye ve Esad açıklaması geldi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, ABD'nin Suriye ve Esad hükümetiyle diplomatik ilişkileri "normalleştirme veya iyileştirme" yönünde herhangi bir planı olmadığını ve hiçbir ülkeyi bu yönde teşvik etmediklerini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü e-postayla yaptığı açıklamada, Suriye ve Beşar Esad konusunda kritik ifadeler kullandı. Sözcü, “ABD, Esad rejiminin Suriye halkına uyguladığı vahşet göz önüne alındığında, Esad rejimiyle diplomatik ilişkilerimizi normalleştirmeyecek veya iyileştirmeyecek ve hiçbir ülkeyi de bunu yapmaya teşvik etmeyecek” dedi.

Sözcü ayrıca, “Esad bizim gözümüzde hiçbir meşruiyet kazanmadı ve şu anda ABD’nin Esad hükümetiyle ilişkilerini normalleştirmesi söz konusu değil” ifadelerini kullandı.

2012’DE ASKIYA ALINDI
Sözcü'de yer alan habere göre, bu açıklamalar, Suriye politikası büyük ölçüde IŞİD’in kalıcı olarak yenilgiye uğratılmasını sağlamaya ve Suriye halkına insani yardım sağlamaya odaklanan Biden yönetiminin Suriye’ye yönelik bugüne kadarki en sert açıklamaları arasında yer aldı.

ABD, 2012’de Suriye’deki diplomatik varlığını askıya aldı.

abd suriye esad türkiye suriyeli