ABD'den Hepsiburada'ya soruşturma!

TAKİP ET

Hepsiburada'nın ABD'de bulunan NASDAQ'ta işlem gören hisselerinde bir günde yüzde 25'lik düşüş gerçekleşti. Bunun üzerine ABD'li 4 hukuk şirketi tarafından soruşturma başlatıldı.

E-ticaret platformu Hepsiburada, NASDAQ Borsası’nda geçen ay işlem görmeye başlamasına karşın yüzde 25’lik sert düşüşün ardından ABD’li 4 hukuk şirketince halka arz fiyatının da altına inen hisseleri nedeniyle yatırımcıları korumak adına olası ihlalleri araştırmak için soruşturma başlatıldı.

Şirketin finansal sonuçlarını duyurmasıyla meydana gelen düşüş sonrası idari kadroda değişiklikler yapıldı. Gelişmeler üzerine harekete geçen ABD’li hukuk büroları Glancy Prongay & Murray LLP, Johnson Fistel, Howard G. Smith ve Frank R. Cruz Federal Menkul Kıymetler Yasası kapsamında yatırımcıları korumak adına harekete geçti. 

“GÜNDELİK DÜŞÜŞLER BİZİ İLGİLENDİRMİYOR” DEMİŞTİ
27 Ağustos Cuma günü çevrimiçi düzenlenen basın toplantısında finansal sonuçları değerlendiren Hepsiburada CEO’su Murat Emirdağ, hisse fiyatında yaşanan sert düşüş ile ilgili bir soru üzerine, 'gündelik düşüş ve yükselişlerle ilgilenmediklerini' belirtmişti.

NE OLMUŞTU?
ABD NASDAQ Borsası’nda kote olan ilk ve tek Türk şirketi olan Hepsiburada, 1 Temmuz 2021 tarihinde hisse başına 12 dolarlık fiyatla halka arz edildi. 1 Temmuz ile 25 Ağustos tarihleri arasında 12-14 dolar arasında seyreden şirketin hisse fiyatı 26 Ağustos’ta, bir günde yüzde 25’ten fazla değer kaybederek 12 dolardan 8 dolar seviyesine kadar indi.

hepsiburada abd amerika soruşturma borsa