ABD'den açıklama: Türkiye'yi ziyaret etmeyin!

TAKİP ET

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye için yeni bir seyahat uyarısı yayınladı. Koronavirüs vakalarındaki artış nedeniyle yapılan uyarıda "Türkiye'ye seyahat etmeyin. Bazı bölgelerde risk arttı" ifadesi kullanıldı.

Amerika'dan dikkat çeken bir Türkiye açıklaması geldi. Seyahat uyarısı yayınlayan ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'de vakaların arttığını belirterek "Seyahat etmeyin" uyarısında bulundu.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) Türkiye'yi "tüm seyahatlerden kaçının" tavsiyesinin verildiği Seviye 4 olan "yüksek risk" grubu ülkeler arasına ekledi. Dışişleri Bakanlığı da bu gelişmeye paralel olarak vatandaşlarını Türkiye'ye seyahat etmemeleri konusunda uyardı.

ALMANYA DA TÜRKİYE'Yİ LİSTEYE EKLEMİŞTİ
Almanya, geçtiğimiz hafta artan corona virüsü vakaları nedeniyle Türkiye'yi “yüksek riskli bölgeler” listesine dahil etmişti. Almanya'nın salgın hastalıklarla mücadeleden sorumlu kurumu Robert Koch Enstitüsü güncellediği listesinde, Covid-19 vaka sayılarındaki büyük artış nedeniyle Türkiye ile birlikte ABD, İsrail, Vietnam, Kenya ve Karadağ'ı yüksek riskli bölgeler listesine almıştı.

Sağlık Bakanlığı'nın Pazartesi günü yayımladığı verilere göre, Türkiye'de son 24 saatte 18 bin 163 kişinin Covid-19 testi pozitif çıktı, 165 kişi hayatını kaybetti.

 

abd türkiye amerika risk seyahat etmeyin kırmızı liste vaka